Šport > Košarka
15 ogledov

Pretepača Kovačevića ne bo v ZDA

Miladin Kovačević je iz ZDA pobegnil v Srbijo, kjer so ga aretirali. Žurnal24 main
Odvetnik košarkarja Miladina Kovačevića, ta je v ZDA obtožen, da je maja pretepel nekega študenta, je sporočil, da so tožilci iz ZDA njegovemu klientu ponudili 12 let zapora, če se vrne.

Ob tem pa je odvetnik Veselin Cerović v Srbiji dejal, da naj v ZDA na vrnitev kar pozabijo, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Miladin Kovačević je obtožen, da je maja v nekem baru v državi New York zverinsko pretepel študenta z univerze Binghampton, kjer je tudi sam študiral na podlagi košarkarske štipendije. Pretepeni študent Bryan Steinhauser je končal v komi, iz katere naj bi se sedaj začel prebujati. Kovačevića so po incidentu priprli, vendar mu je srbski konzulat v New Yorku plačal 100.000 dolarjev varščine. Namestnik konzula mu je celo izdal začasni potni list, da je lahko pobegnil v Srbijo, potem ko mu je ameriško sodišče potni list odvzelo.Incident je v ZDA prerasel v mednarodni škandal, saj so se starši pretepenega študenta obrnili na newyorške politike, med njimi na demokratskega senatorja Charlesa Schumerja. Slednji je sprožil pobudo, da se Srbiji odvzame vsa ameriška pomoč, če Kovačevića ne izroči nazaj ZDA.

 
 

Moj nečak je samo branil svoja prijatelja pred pijanimi in zadetimi mulci iz Brooklyna.

Miladinova teta

 
Srbski zunanji minister Vuk Jeremić je pred dnevi v New Yorku pojasnil, da prisilna izročitev ne pride v poštev, saj srbska ustava prepoveduje izročanje svojih državljanov tretjim državam. Jeremić je zagotovil, da srbsko pravosodje ukrepa proti namestniku konzula, ki je izdal začasni potni list, in da je vlada skušala prepričati Kovačevića, naj se prostovoljno vrne v ZDA. Odvetnik Cerović je potrdil, da je srbska vlada to res skušala storiti, vendar pa se Kovačević ne namerava vrniti v ZDA, saj je prepričan, da tam ne bi bil deležen poštenega sojenja, kar naj bi dokazovala tudi ponudba tožilcev iz okrožja Bloom. Cerović je ponudbo označil za višek arogance in dokaz, da je imel Kovačevič prav, da se je izognil sojenju v ZDA. Odvetnik je še dejal, da Kovačević ne nasprotuje možnosti, da bi se mu sodilo v Srbiji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.