Šport > Košarka
8 ogledov

Pretep odgovor na izzivanje

stemberger_marshall_pretep_miranda_cikotic Žurnal24 main
Odmevi na sobotni pretepaški incident na tekmi lige NLB med Splitom in Cibono, ko sta si v lase skočila Rawle Marshall in Siniša Štemberger, še vedno niso potihnili. Besedo dobila oba.
 

Poglejte še ...

Video: Divjaški pretep v Splitu

Za hrvaške medije sta svojo različico zgodbe povedala tako Splitčan Siniša Štemberger kot  z zagrebške strani Rawle Marshall , oglasil pa se je tudi športni direktor Cibone Mihovil Nakić . Štemberger, ki ga v spomin na sobotni večer krasijo štirje šivi, je začel: "V predhodnem napadu je prišlo do nenamernega prerivanja med nama. Odšel sem se mu opravičit, on pa je bil očitno jezen, mojega opravičila ni niti slišal, ampak je le takoj napadel. Skušal sem se braniti, padla sva na tla, nato pa mi je dal, lahko rečem, soliden udarec. Bilo je nekaj krvi in to je to.“

 
 

Odšel sem se mu opravičit, on pa je bil očitno jezen, mojega opravičila ni niti slišal, ampak je le takoj napadel.

Siniša Štemberger

 
Marshall je kar znan "razgrajač", saj je bil v letošnji sezoni že kaznovan zaradi napada na sodnika. Ne glede na to, da ga je Marshall dobro "potipal", si Štemberger ne želi, da bi bil Američan strogo kaznovan: "Upam, da bo kazen tako zame kot zanj čim nižja. Zame se je zadeva končala, ko smo odšli v garderobo." Iz Splita se sicer slišijo predvsem besede obsodbe, predvsem od nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Slobodana Subotiča , ki je izjemno jezen na grobega igralca Cibone in meni, da si ta zasluži najstrožjo možno kazen.

Siniša Štemberger umirja strasti in pravi, da Marshalla ne bo tožil. © Miranda Cikotić /24sata

 
 
 

Štemberger me je vso tekmo izzival, tako besedno kot fizično.

Rawle Marshall

 
Zagrebška zgodba je sicer precej skesana, vendar seveda popolnoma drugačna. "Žal mi je za to, kar se je zgodilo. Štemberger me je vso tekmo izzival, tako besedno kot fizično. V nekem trenutku sem ga celo prosil, da naj neha s tem. Po eni od ponavljajočih se provokacij se nisem mogel več nadzorovati in mi je počil film. Žal mi je, da je izpadlo, kot da sem 'incidenten' igralec, vse odkar sem prišel na Hrvaško. Upam, da bom lahko dokazal nasprotno," pa je dejal glavni zvezdnik pretepaške akcije. Mihovil Nakić, športni direktor Cibone, meni, da mediji pri Marshallovem pribijanju na križ mediji pretiravajo. Po ogledu posnetka Nakić meni, da njihov igralec za nastali pretep ni kriv nič manj kot Štemberger. Nakić ni želel niti potrditi niti zanikati, da je zagrebški branilec doživljal tudi rasistične žaljivke.

Če uporabimo zdravo pamet, je vsekakor bolj verjetna splitska različica, saj takšne in drugačne provokacije v košarki in drugih športih vedno obstajajo, najbolje pa je nanje odgovoriti s še bolj zavzeto igro. Kakšni kazni bosta izrečeni košarkarjema, bo verjetno jasno kmalu. Vsekakor pa je že jasno, da bo Cibona Marshalla kaznovala denarno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.