Šport > Košarka
0 ogledov

Orlandova šesta zapored

Dwight Howard je bil eden od protagonistov zmage Orlanda. Žurnal24 main
Preteklo noč sta bili v ligi NBA odigrani le dve tekmi. V prestolnici je proti Wizardsom slavil Orlando, v Denverju pa so bili po napeti končnici uspešnejši New Orleans Hornetsi.
 

Liga NBA

Washington : Orlando 90:105
Denver : New Orleans 101:105

Kar zadeva parkete lige NBA, je bilo sinoči živahno v Washingtonu in Denverju. Na prvi tekmi je Orlando s 105:90 ugnal Washington Wizardse. Pri slavju Čarovnikov se je najbolj izkazal vodilni skakalec lige Dwight Howard, ki je v svojo statistiko vpisal 26 točk, 14 skokov in tri blokade. To je bila že osma zmaga v devetih tekmah Orlanda in šesta zaporedna. "Podobno tekmo moramo igrati vsakokrat. Poglejte Lakerse ali Celticse. Na vso moč začnejo že v prvi četrtini in nato prevladujejo vse do konca. Po njih se moramo zgledovati tudi mi," je po srečanju povedal Howard. Caron Butler je pri Čarovnikih že v prvem polčasu dosegel 19 od svojih 25 točk, Antawn Jamison pa se je ustavil pri 17 točkah in 12 skokih. Orlando je torej v zmagovalni seriji, ki jo bo imel priložnost nadgraditi tudi v prihajajočih prazničnih dneh, saj je edino NBA-moštvo, ki bo igralo na zahvalni dan, božič in tudi na silvestrski večer.

Na drugi tekmi večera pa so se zmage v Denverju po napeti končnici veselili košarkarji New Orleans Hornetsov. Proti svojemu nekdanjemu moštvu je Hornetsom zmago dobrih 19 sekund pred koncem tekme z metom za tri točke zagotovil James Posey. Ko je 37 sekund pred koncem J. R. Smith, najboljši strelec Denverja, izenačil na 98, je sicer nekoliko zadišalo po podaljških, nato pa je svoj projektil izstrelil Posey. To je že četrti zaporedni uspeh moštva iz New Orleansa, pri katerem je bil sicer najboljši Chris Paul z 22 točkami, 10 uspešnimi podajami in šestimi skoki.  Pri Denverju je točkovno izstopal še Carmelo Anthony s 24 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.