Šport > Košarka
7 ogledov

Olimpija izgubila po vodstvu za 19 točk

Zadrčani so uspešno zabijali skozi Krkin obroč. Žurnal24 main
Union Olimpija je dobila še eno zaušnico v obliki poraza s Cibono, proti kateri je vodila vso tekmo. Košarkarji Krke so v sedmem kolu lige NLB gostovali v Zadru in izgubili za 11 točk.
 

Liga NLB, 7. kolo

U. Olimpija : Cibona 67:72
Zadar : Krka 90:79
FMP : Partizan 66:69
Zagreb : Hemofarm 76:85
Budućnost
: Helios 90:86
C. zvezda
: Bosna 100:87
Vojvodina : Split 70:72

V prvem slovensko-hrvaškem obračunu je Olimpija v Tivoliju izgubila s Cibono s 67:72, čeprav je v drugi četrtini vodila že z 19 točkami. Cibona je nato korak za korakom zmanjševala prednost in tik pred koncem prišla do izenačenja in vodstva, ki so si ga Zagrebčani zagotovili z izvrstnim metom. Ljubljančani so tekmo začeli fenomenalno in v prvi četrtini povsem nadigrali razglašeno Cibono, ki za razliko od domačih v Evroligi še ni okusila grenkobe poraza. Zagrebčani so v prvih desetih minutah zmogli vsega osem točk, tudi v drugi in tretji četrtini pa se jim ni godilo nič bolje. Union Olimpija je v zadnjih deset minut vstopila z enajstimi točkami prednosti, do konca tekme pa jih je nato dosegla le še osem. Cibona je prvič po zelo dolgem času izenačila dobri dve minuti pred zaključkom (65:65), nato je Jared Homan zadel za vodstvo, Robert Troha pa je ob izteku napada Cibone in 34 sekund pred zaključkom zadel za 65:69. Čeprav je do konca tekme ostalo še dovolj časa, je Union Olimpija krenila brezglavo v napad in omogočila Ciboni, da je srečno zmagala.

Mirza Begič je znova opozoril nase, vendar so njegovi soigralci v ključnih trenutkih končnice grešili pri odprtih metih. © ABA

 
Po dveh zaporednih zmagah (Hemofarm, Vojvodina) so morali Novomeščani na gostovanju v Zadru priznati premoč domači zasedbi (90:79), ki je vknjižila peto zmago. Krka z izkupičkom 3-4 vseeno ostaja na sredini razpredelnice lige NLB. Tako statistični podatki kot potek tekme kažejo, da je šlo za prijateljsko merjenje moči, v katerem je bil zmagovalec znan že vnaprej. Gostitelji so imeli vseh 40 minut tekmo pod nadzorom in gostom iz Slovenije, ki jih je v novo dvorano v Zadru prišlo gledat skoraj 4000 gledalcev, niso pustili, da bi ogrozili načrtovano zmago. Za Zadrčane je Todor Gečevski dal 18 točk, pri Krki pa je bil najučinkovitejši Smiljan Pavič z 21.

Potem ko so Domžalčani v prejšnjem krogu dosegli prvo zmago v ligi NLB, so morali v sedmem kolu po dobri igri priznati premoč podgoriški Budućnosti . Ob tesni končnici bode v oči predvsem podatek, da je hrvaška sodniška trojka domžalskim košarkarjem dosodila kar enajst prekrškov več kot domačim igralcem. Helios se je vseh 40 minut zgledno boril in bil vseskozi za petami domači zasedbi, ki se je sicer nekajkrat odlepila, a pobegniti ni uspela. Tako je bilo v prvi četrtini (16:9), pa v drugi (31:23) in na začetku drugega polčasa (45:37) in še enkrat v tretjem delu igre, ko je Budućnost v 26. minuti prišla do najvišje prednosti 54:45. Gostitelji so celo v zadnji četrtini ušli na 67:61, toda po trojki Nicholasa Jacobsona jih je Helios ujel na 67:67 in bil vse do zaključka v igri za presenečenje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.