Šport > Nogomet
51 ogledov

Bivšega Arsenalovca ujeli pri tihotapljenju droge, tako se je branil

Jay Emmanuel-Thomas v dresu Aberdeena Profimedia
Angleški nogometaš Jay Emmanuel-Thomas se je znašel v velikih težavah, potem ko so ga v Angliji obtožili v povezavi s poskusom tihotapljenja prepovedane indijske konoplje v ocenjeni vrednosti 600.000 funtov (717.000 evrov) prek britanskega letališča.

Gre za nekdanjega angleškega reprezentanta mlajših selekcij do 17 in do 19 let, ki je igral za klube, kot so Livingston, Aberdeen, Ipswich town, Bristol City, Queens Park Rangers, Arsenal, Cardiff City in tajsko moštvo PTT Rayong.

Nazadnje je nosil dres škotskega drugoligaša Greenock Morton FC, pri katerem pa so takoj po pričanju na sodišču prekinili pogodbo z nogometašem zaradi vpletenosti v trgovanje s prepovedanimi mamili, poroča BBC. Thomas je s škotsko zasedbo julija podpisal šestmesečno pogodbo.

33-letenga napadalca so v sredo aretirali na njegovem domu v Gourocku blizu Glasgowa in ga odpeljali v Carlisle na zaslišanje. Na sodišču se je pojavil v Carlislu, saj je bil geografsko najbližje Škotski, kjer je bil aretiran.

Oče dveh otrok se na sodišču v Carlislu ni izrekel o obtožbi, vendar je njegov odvetnik Nathaniel Gadsby dejal, da je "ostro" zanikal vpletenost v kakršen koli načrt za uvoz mamil v Združeno kraljestvo.

"Gospod Emmanuel-Thomas je dobrega značaja in še ni bil obsojen. Vse svoje odraslo življenje je bil poklicni igralec nogometa in je igral v številnih vrhunskih ekipah po Združenem kraljestvu."

Emmanuel-Thomas ostaja v priporu, potem ko je sodišče zavrnilo prošnjo za varščino. Tožilka Diane Jackson je na sodišču povedala, da sta bili po odkritju mamil aretirani tudi dve ženski, stari 28 in 32 let.

Aretacije so se zgodile, ko so policisti Nacionalne kriminalistične agencije (NCA) v kovčkih, ki so prispeli na letališče Stansted iz Bangkoka, odkrili 60 kilogramov konoplje.

Osumljeni so potovali v poslovnem razredu v Združeno kraljestvo iz Bangkoka prek Dubaja. Ena od aretiranih je partnerica Emmanuela-Thomasa.

Zasegli naj bi skupno štiri kovčke. V dveh od teh je bilo razpršenih približno 29 kg konoplje, v preostalih dveh pa 31 kg. Po podatkih policije letos do zdaj zasežena količina konoplje v Veliki Britaniji za več kot trikrat presega zaseženo količino v celotnem letu 2023.

Najvišja kazen za tihotapljenje konoplje v Združenem kraljestvu je do 14 let zapora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.