Šport > Košarka
19 ogledov

Nikolić in Zdovc skupaj tudi v Olimpiji

zdovc05_bot_spo_030209_main Žurnal24 main
Če igralska pri Unionu Olimpiji še ni znana, je pa vsaj trenerska. Ekipa. Pri prvem moštvu je nov reprezentančni trener za kondicijsko pripravo. Novih okrepitev pa še ni na vidiku.
Union Olimpija je v torek sicer uradno začel priprave na novo sezono, a je bil ta začetek bolj teoretičen, vsaj kar zadeva prvo moštvo. Krstnega treninga v novi sezoni, ki je potekal pod poveljstvom Zorana Martiča, se je iz najboljšega moštva namreč udeležil le kapetan Sašo Ožbolt. Drugi igralci imajo ali reprezentančne obveznosti ali nanje klub ne računa več ali pa so poškodovani. Ekipa se bo 16. avgusta podala na priprave na Roglo. Do tedaj se bosta ekipi pridružila tudi Dušan Djordjević in Matt Walsh, reprezentanti Vladimir Golubović, Edin Bavčić, Jaka Klobučar, Pawel Kikowski in drugi s selektorjem slovenske reprezentance Juretom Zdovcem na čelu pa se bodo pripravam priključili, takoj ko končajo svoje obveznosti do domovin. Če se sprašujete, kje smo pozabili Vlada Ilievskega – nismo ga. Tudi on je prišel v Tivoli, njegova rehabilitacija poteka dobro, z lažjimi vajami pa bo lahko začel konec avgusta. Glede Mirze Begića in Damjana Rudeža ni nič novega – imata pogodbo, a ju klub želi prodati –, v Tivoliju pa se nista prikazala.

Če zmaji še sestavljajo ekipo, pa je končano vsaj oblikovanje trenerske ekipe v vseh selekcijah. Trenerju članske ekipe Juretu Zdovcu bodo tako še naprej pomagali Zoran Martič, Gašper Potočnik, Gašper Kolman in fizioterapevt Sebastjan Ogris. Kondicijsko pripravo bo po novem vodil Jadranko Nikolić, ki z Zdovcem sodeluje tudi v reprezentanci, pomagal mu bo Rok Bavdek. Miha Fajon bo po odhodu Darka Prusnika prevzel kondicijsko pripravo mladinskih ekip.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.