Šport > Košarka
2 ogledov

Ne le tekma, ampak praznik

ozbolt_helios_sad_main Žurnal24 main
V zadnjih izdihljajih letošnjega leta bo na sporedu tudi tradicionalni dan slovenske košarke. Letos bo ta potekal v Kranju, njegov strojevodja pa bo raperski rimotvorec Trkaj.
 

Preberite še ...

Praznik bo v Kranju

Košarkarska zveza Slovenije kot organizator dneva slovenske košarke , ki ga bo 26. decembra gostila dvorana Planina v Kranju , obljublja, da bo celodnevna prireditev velik spektakel in pravi praznik slovenske košarke. Vrhunec bo seveda članska tekma med selekcijama Vzhoda in Zahoda , za kateri že poteka glasovanje na spletni strani KZS (www.kzs.si). Tradicionalna prireditev se bo začela že dopoldne s predstavitvami mlajših selekcij. Najprej bodo parket zasedli mlajši pionirji (do 12 let), nato mladinci (do 18 let), kadeti (do 16 let) ter starejši pionirji (do 14 let), ob 20.30 pa bo sledila glavna atrakcija, tekma Vzhoda in Zahoda.

Davor Marcelić je najvišje od "neolimpijinih" igralcev. © KZS

 
V ekipi Zahoda bodo nastopili igralci iz Uniona Olimpije , Geoplina Slovana , Luke Koper , TCG Mercatorja , Epic Misli in CPG Nove Gorice , na drugi strani pa bodo košarkarji iz Krke , Heliosa , Zlatoroga , Hopsov Polzele , Elektre Esotecha , Zagorja in Alposa iz Šentjurja . V enem tednu, odkar se je začelo glasovanje, ki se bo končalo 17. decembra, je svoje glasove oddalo že 5000 "internetnih volivcev". Prvo mesto za zdaj zaseda Sašo Ožbolt , drugi je Mirza Begić , tretji Vlado Ilievsk i, četrti pa Davor Marcelić iz Krke. Med trenerji sta v vodstvu Aleksandar Džikić in Ivan Sunara .

Vodja projekta Matej Avanzo je na današnji novinarski konferenci podrobno predstavil potek dneva slovenske košarke. Povezovalec programa bo raper Trkaj , vragolije in smešnice bodo izvajali člani Dejmo stisnt teatra , gledalce bodo zabavale Zmajčice , tekmovanja bodo potekala v zabijanju, metih za tri točke in na spretnostnem poligonu, gledalci, ki bodo za vstopnico odšteli šest evrov, pa si lahko obetajo tudi številna novoletna presenečenja ter darila. Na prireditvi bo skupno nastopilo več kot 250 ljudi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.