Šport > Košarka
0 ogledov

Kratkohlačniki s sedmimi ugnali Detroit

Doc Rivers je s svojimi varovanci ugnal Indiano. Žurnal24 main
Slovenska predstavnika v ligi NBA sta imela polovičen uspeh. Eno od zanimivejših tekem sta odigrala New York in Detroit. Prvi je kljub oslabljeni zasedbi ugnal Bate, čeprav so ti grozili s preobratom.
 

Liga NBA

New York : Detroit 104:92
Toronto : Portland 97:98
Indiana : Boston 117:122*
LA Lakers : Milwaukee 105:92
*po podaljšku

Od Slovencev na parketu lige NBA je znova ekipno najuspešnejši Saša Vujačič, ki je z LA-jem s 105:92 premagal Milwaukee. Mariborčan pa se s svojo statistiko ne more ravno pohvaliti, saj je zgrešil vse štiri mete iz igre, za tolažbo pa žogo spravil skozi obroč pri obeh prostih metih, imel dva skoka, tri uspešne podaje in eno izgubljeno žogo v 17 minutah. Rašo Nesterovič je z Indiano po podaljšku izgubil proti Bostonu. Bilo je 117:122. Slovenski center je v 26 minutah dosegel 14 točk, imel štiri skoke, tri asistence, dve izgubljeni žogi in eno blokado. Vodilno moštvo v vzhodni konferenci je za 20. zmago, dvanajsto zaporedno v rednem delu sezone, moralo vložiti kar precej truda, da je strlo odpor Pacersov. Tako se z nekaj sreče ni ponovila uvodna tekma sezone, ko so Pacersi presenetili Boston in slavili zmago s 95:79. Takšen scenarij pa je preprečil tudi izvrstni Ray Allen s 35 točkami, ki je sijajno razpoložen dosegel svoj vrhunec sezone. Boston je takšen zmagovalni niz 12 zmag zadnjič dosegel daljnega leta 1986.


V dresu Celticsov so blesteli še Kevin Garnett s 17 točkami in 20 skoki, Paul Pierce s 17 točkami in osmimi skoki ter Eddie House s 15 točkami. V moštvu Pacers pa je 26 točk dosegel Marquis Daniels, Danny Granger pa je vknjižil 20 točk, vendar pa njegov met iz igre ni bil nič kaj prepričljiv (7-22). Čeprav je Indiana iztržila podaljšek, pa te prednosti ni znala izkoristiti. Tako je tri od zadnjih osmih porazov to moštvo vknjižilo prav v podaljšku. LA Lakers so z novo zmago še trdneje v sedlu vodilnega moštva v zahodni konferenci, s 17 zmagami in le dvema porazoma pa beležijo enega od boljših začetkov sezone. Na domačem parketu je blestel Kobe Bryant z 20 točkami in dosežkom sezone z osmimi podajami, a bi lahko dosegel še več, saj je nekaj minut presedel na klopi zaradi manjše poškodbe roke. Derek Fisher je dodal še 19 točk.

Kratkohlačniki iz New Yorka so ugnali Detroit s 104:92. Srečanje je imelo dva obraza. Še v tretji četrtini so Newyorčani vodili za 23 točk, največ pa celo za 29, nato pa je sledila kopica njihovih izgubljenih žog in Pistonsi so začutili priložnost. Dobro minuto pred koncem je bila razlika le šest, nato pa se je Al Harrington odločil končati mučno negotovost in s trojko odločiti srečanje. Na ta način pa je tudi podaljšal prekletstvo nedeljskih tekem Detroita, ki ima v zadnjem dnevu tedna pet porazov od prav toliko tekem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.