Šport > Košarka
1 ogledov

Končnica je Kobejeva

Kobe Bryant se je moral pošteno ruvati s svojimi nasprotniki. Žurnal24 main
Prvo tekmo finala zahodne konference v ligi NBA je dobilo moštvo Los Angeles Lakers, ki je premagalo Denver Nuggets s 105:103. Seštevek točk Bryanta in Anthonyja je bil kar 79.

Za zmago LA Lakers nad Denverjem v finalu zahodne konference je imel največ zaslug kdo drug kot Kobe Bryant, ki je dosegel 40 točk, od tega je zadel odločilnih šest prostih metov v zadnje pol minute srečanja. "V nekem trenutku sem čutil, da nimamo dovolj energije. Stvari sem moral vzeti v roke in dati zgled soigralcem. To je del moje odgovornosti za našo ekipo," je po srečanju razlagal prvi zvezdnik Jezernikov, katerih stara stranka je prav Denver. Proti njemu so namreč v končnici zmagali že 11 tekem zapored.

Verjetno je bil ena ključnih potez kljub Kobejevemu strelskemu prispevku – skok. Bryant je namreč zgrabil žogo, ko je Smith 3,2 sekunde pred koncem namerno zgrešil prosti met, zvezdnik LA-ja pa je zgrabil žogo. Za moštvo Nuggets je bil pričakovano najuspešnejši Carmelo Anthony z 39 točkami, od katerih jih je že 16 dal v prvi četrtini. To je bila po tekmi z Dallasom (41 točk) njegova druga najboljša strelska predstava v končnici. Še to: Saša Vujačič je igral 13 minut in zadel enega od petih metov iz igre.

Liga NBA, finale vzhodne konference:

Los Angeles Lakers : Denver Nuggets 105:103 /1:0/
Bryant 40, Gasol 13 in 14 skokov, Vujačič 13 minut, 3 točke, 2 skoka; Anthony 39, Billups 18, 8 podaj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.