Šport > Košarka
1 ogledov

Jaka prvi prek 2000

lakovic_main_epa Žurnal24 main
Organizator igre Barcelone in slovenske reprezentance Jaka Lakovič je postal prvi Slovenec in četrti igralec sploh, ki mu je v Evroligi uspelo preseči mejo 2000 točk.
 
 

To, da sem postal četrti igralec, ki je dosegel več kot 2000 točk v Evroligi, sem izvedel od novinarjev.

Jaka Lakovič

 
Evroligaška zmaga Barcelone nad Žalgirisom s 75:70 je imela za Jako Lakoviča še poseben pomen, čeprav sam tega ni vedel. Naš organizator igre, ki je bil v zadnjih letih glede odziva na reprezentančne akcije najbolj "priden" in se ni oziral na utrujenost in poškodbe, je namreč postal prvi Slovenec, ki mu je v Evroligi uspelo preseči 2000 točk. Zanimivo je, da je Lakovič šele četrti igralec, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. Pred njim je to uspelo še branilcu CSKA J. R. Holdnu, argentinskemu centru Luisu Scolaju ter Američanu Marcusu Brownu.

"To, da sem postal četrti igralec, ki je dosegel več kot 2000 točk v Evroligi, sem izvedel od novinarjev. Seveda sem vesel in ponosen. Želim si, da bi tako uspešno tudi nadaljeval," je po srečanju povedal Lakovič, ki se je leta 2001 iz matičnega Slovana preselil v Novo mesto h Krki in tam prvič zaigral na najvišji ravni. Navdušil je predvsem na znameniti tekmi v Madridu, kjer je Realu nasul 38 točk. Sledila so štiri leta v Panathinaikosu, kjer ga je brusil sloviti Željko Obradović, leta 2006 pa je njegova druga evropska postaja postala Barcelona. Letos v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v slabih 25 minutah povprečno dosega dobrih 14 točk, 1,4 skoka in 2,4 podaje na srečanje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.