Šport > Košarka
0 ogledov

Jackson: Izgubili smo, ni panike

Luis Scola je sinoči odigral odlično partijo. Žurnal24 main
Moštvo Houston Rockets še naprej preseneča vse. Rakete so serijo z LA Lakers po zaslugi nove zmage (95:80) izenačile na 3:3, zato se bodo morali lanski finalisti rešiti na sedmi tekmi.

Pri Houstonu sta bila vroča predvsem Aaron Brooks s 26 točkami in Luis Scola, ki jih je dodal 24 in 12 skokov. Presenečenje za Lakers je predstavljal rezervist "na raketni pogon" Carl Landry, ki je dosegel 15 točk. "Zadnje dni sem poslušal le o tem, da se ne bomo vrnili v Los Angeles. Moji fantje niso verjeli tem govoricam," je po srečanju kljubovalno dejal trener Houstona Rick Adelman. Za Jezernike je sicer Kobe Bryant dal 32 točk, zatajili pa so ostali, med drugim se je v sivini povprečja utopil tudi Saša Vujačić. Kobe je po tekmi povedal: "Vsi v Houstonu razmišljajo enako: za vsako stvar, ki jo želijo, se borijo na vso moč. Zato bo sedma tekma izjemno razburljiva." Bi rekli, ja, nasprotnik zmagovalca bo Denver. Panike pa ni želel zganjati Phil Jackson: "Ni razloga za skrbi. Igrali bomo na domačem igrišču, kjer igramo precej drugače kot v gosteh. To je očitno."

V Orlandu je bil najbolj zaslužen za "čarovnijo" Dwight Howard s 23 točkami in 22 skoki, Rashard Lewis je dodal 20 točk, Hedo Turkoglu pa je s trojko zaključil zmagovalno igro. Moštvu Orlanda se pravzaprav nasmiha nekaj neverjetnega – po sušnih trinajstih letih uvrstitev v konferenčni finale vzhodnega dela lige NBA. V vrstah pešajočih prvakov iz Bostona je bil najboljši strelec Rajon Rondo z 19 točkami in 16 skoki, Paul Pierce pa jih je dodal 17.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Vzhod:
Orlando Magic : Boston Celtic 83:75 /3:3/
Howard 23 in 22 skokov, Lewis 20, Alston 11; Rondo 19, Pierce 17

Zahod:
Houston Rockets : Los Angeles Lakers 95:80 /3:3/
Brooks 26, Scola 24, Landry 15; Bryant 32, Gasol 14, Farmar 13 Vujačić: 6:34 minute, 2 točki, 2 skoka, asistenca

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.