Šport > Košarka
0 ogledov

Finančna kriza zajezila prestope

Shaquille O'Neal ostaja soigralec Gorana Dragiča. Žurnal24 main
Govorice o prestopih igralcev tipa Shaquille O'Neal se niso uresničile, saj pas zategujejo tudi moštvav NBA, zato pa je bilo na igralski tržnici živahno v zvezi z nekaterimi drugimi igralci.
 

Liga NBA

Detroit : San Antonio 79:83
Utah : Boston 90:85

Shaquille O'Neal in ostala velika imena, ki so se omanjala v zvezi z menjavanjem igralcev v moštvih NBA, po večuini ostajajo v svojih klubih. Za enega od MVP-jev vikenda zvezd ali kakšno drugo "pošteno“ okrepitev so bili zagreti pri Clevelandu , kjer so hoteli okrepiti svoje vrste za boj z Bostonom , a je ostalo pri dozdajšnjem stanju. Prav tako klubov ne bosta menjala Amare Stoudemire in Vince Carter . Za to je v veliki meri kriva tudi recesija. "Če prav vsak ni dojel, da je krizno gospodarsko stanje zadelo prav vsako podjetje v vsaki državi, potem ni preveč pameten. Tega se moramo vsi zavedati,“ je dejal lasrnik Dallasa Mark Cuban.

Malik Rose (št. 31) se je preselil v Oklahomo. © EPA

 
Da pa ne bi bilo vse brez sprememb je med drugimi poskrbel Orlando , ki je od Houstona dobil branilca Raferja Alstona . Magici bodo bamreč do konca sezone igrali brez Jameerja Nelsona . Udeležencu tekme vseh zvezd NBA so operirali poškodovano ramo; rehabilitacija naj bi trajala pol leta. V tej sezoni je Nelson dosegel povprečno po 16,7 točke in 5,4 podaje na tekmo, ob tem pa je zadel več kot polovico vseh metov (50,3 odstotka). Chicago Bullsi so zamenjali nezadovoljnega branilca Larryja Hughesa z New York Knicksi za Tima Thomasa , Jeroma Jamesa in Anthonyja Robersona . Kratkohlačniki so dobili Chrisa Wilcoxa iz Oklahoma Cityja v zameno za Malika Rosa in denarno nadomestilo. Prvaki iz Bostona so centra Patricka O'Bryanta v Toronto, "trgovino“ pa je bil vključen tudi Sacramento . Kelti so od Kraljev dobili izbor v drugem krogu nabora, moštvo Bena Udriha pa je prejelo od Toronta Willa Solomona in sveženj dolarjev od Bostona.

Bullsi in  Kingsi so bili na trgu delovne sile dejavni že prej. Iz Sacramenta sta bila v Chicago poslana Brad Miller , ki je v dresu Bikov že odrigral 105 tekem na začetku svoje kariere, trenutno pa zaradi poškodbe ne igra, in John Salmons , dosedaj drugi strelec Sacramenta, ki bi lahko pomembno pomagal Bikom v lovu za končnico. V obratni smeri so potovali Andres Nocioni , Drew Gooden , Cedric Simmons in Michael Ruffin . "Vedno nerad izgubim dobre igralce, ampak tokrat smo moštvu dodali dva, ki sta nam zelo všeč," je menjavo komentiral trener Bikov Vinny Del Negro , ki si želi, da bi se nova igralca čim prej ustalila v mestu. Prestopa je bil po svoje vesel tudi Miller: "Zagotovo sem vesel priložnosti, da se vrnem domov in v ekipo, za katero sem že igral."

Chandler Tyson, ki bi moral prestopiti k Oklahoma Cityju, ni opravil zdravniškega pregleda. © EPA

 
Ruffina, ki v letošnji sezoni zaradi poškodbe gležnja še ni igral, so Kralji že poslali k Portlandu, od tam pa se je moštvu Bena Udriha pridružil še Američan nigerijskega rodu Ike Diogu , ki v dresu Blazersov ni dobil veliko priložnosti. Da bodo novinci imeli dovolj prostora v ekipi, so se v Sacramentu poslovili še od Quincyja Doubyja in veterana Sama Cassella , ki se je Kraljem pridružil v torek.

Los Angeles Lakersi so Chrisa Mihma v zameno za pravico izbora na draftu poslali v Memphis, moštvu Charlotte pa se je do konca sezone pridružil Cartier Martin . Oklahoma City je preklicala torkov dogovor z New Orleansom, po katerem naj bi Joea Smitha in Chrisa Wilcoxa zamenjala za Tysona Chandlerja in DeVona Hardina , a Chandler, ki je zaradi poškodbe gležnja manjkal na zadnjih 12 tekmah pred tekmo All Stars, ni opravil zdravniškega pregleda.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.