Šport > Košarka
12 ogledov

Dragič petkrat mimo koša

Nesterović tokrat ni dobil priložnosti za igro pod obročema. Foto: AFP Žurnal24 main
V ligi NBA sta bili uspešni moštvi Phoenixa in Indiane, vendar brez (opaznih) deležev slovenskih košarkarjev. Rašo Nesterovič je še vedno poškodovan, Goran Dragič pa ni bil pri metu.
 

Liga NBA

Indiana : New Jersey 98:80
Orlando : Washington 106:81
New Orleans : Miami 100:89
Chicago : Cleveland 97:106
Milwaukee : Phoenix 96:104
Portland : Minnesota 97:93

Preteklo noč je od Slovencev na parket lige NBA stopil le Goran Dragič in s Sunsi premagal Milwaukee . Tokratna poročila iz ZDA ne govorijo o njegovem pretirano velikem učinku, saj je v 13 minutah ostal brez točke. Na koš je vrgel petkrat, imel tri skoke, eno uspešno podajo in pet osebnih napak. Pri Soncih je svoje mojstrstvo pokazal Shaquille O'Neal , ki je dosegel 29 točk, za nameček pa še enajstkrat uspešno skočil, potem ko je zaradi nekaj počitka izpustil tekmo v Chicagu. "Po dveh prostih dneh se počutim bolj sveže,“ je po tekmi povedal velikan, njegovi soigralci pa so dejali, da je lahko prost, kolikor hoče, samo da bo še naprej igral tako.

LeBron James je bil proti Chicagu znova izvrstno razpoložen za igro ter izjave.  © Reuters

 
Indiana Raša Nesteroviča je premagala New Jersey , vendar slovenski center ni zaradi zvitega gležnja že tretjo tekmo zapored igral. Za Pacerse je 23 točk in šest skokov prispeval Danny Granger , pri Netsih pa je bil najučinkovitejši Vince Carter z 31 točkami. Trener Pacersov Jim O'Brien je bil po polčasu jezen na svoje varovance, saj so jim Netsi natresli kar 51 točk. To se je v drugem delu spremenilo, saj je Indiana v svojo obrambo dodala veliko dozo agresivnosti in zelo omejila nasprotne strelce in jim dovolila le še 29 točk. "Danes smo imeli dober večer, potrudili smo se. Carter je sicer dal 31 točk, vendar smo ga prisilili v nekaj težkih metov, ostale pa smo dobro zaustavili,“ je povedal Granger.

 
 

Kadar mi tako dobro uspevajo meti z vseh razdalj, mi je v poseben užitek igrati v gosteh, ko kar slišiš, kako s takšnimi potezami utišaš množico.

LeBron James

 
Chicago Bullsi so v domači dvorani doživeli poraz (97:106) proti Cleveland Cavaliersom , v vrstah katerih je vnovič blestel LeBron James . James je še drugič v manj kot tednu dni proti Chicagu dosegel 41 točk in ga popeljal do četrte zaporedne zmage ter še druge nad Chicagom. Žydrunas Ilgauskas je k zmagi dodal 16, Anderson Varejao pa 13 točk. "V zadnji četrtini se šele dobro razigram. To je odločilni trenutek, ko je treba odločiti tekmo in zmagati," je po odlični predstavi dejal James in dodal: " Kadar mi tako dobro uspevajo meti z vseh razdalj, mi je v poseben užitek igrati v gosteh, ko kar slišiš, kako s takšnimi potezami utišaš množico. Na obraz se mi prikrade nasmešek."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.