Šport > Košarka
1 ogledov

Denver je veliko več kot Anthony

Chauncey Billups (na fotografiji) in J. R. Smith sta za Denver prispevala vsak p Žurnal24 main
Košarkarji moštva Denver Nuggets so z izjemno zmago 120:101 izid v zmagah proti LA Lakers izenačili na 2:2. Blestela je predvsem domača klop, ki je nadomestila obolelega Anthonyja.

Moštvo Denver Nuggets je še veliko več kot le Carmelo Anthony. To je ekipa dokazala z izjemnim trudom na parketu in prav tako izjemnim učinkom klopi, saj je J. R. Smith, ki tekme ni začel v prvi postavi, srečanje končal s 24 točkami. Sicer pa je kar sedem igralcev Denverja doseglo deset ali več točk. To pa še ni vse: Los Angeles so tudi "preskočili" in nabrali kar 20 skokov v napadu. Anthony je dosegel zanj dokaj skromnih 15 točk, v opravičilo pa naj povemo, da si je zvil gleženj, še prej pa je staknil trebušni virus: "Še preden sem se poškodoval, sem se na parketu počutil tako, kot da nog sploh nimam, popolnoma brez energije. Do srede bom v redu. Pomembno je, da so fantje stopili skupaj in da je klop dala velik prispevek," je povedal Melo. Kenyon Martin in Nene sta dosegla dvojna dvojčka.

V vrstah moštva Lakers je bil znova najboljši Kobe Bryant (34 točk), Pau Gasol pa jih je dodal 21 ter še 10 skokov, kar pa ni zadoščalo. Bryant zelo izstopa, povprečno 37 točk je vpisal v tokratnem konferenčnem finalu, v tokratnem dvoboju je bil znova praktično neustavljiv v zadnji četrtini, ko je zadel 14 točk. A ne glede na to Bryantov met iz igre ni bil vrhunski (10-26).

Liga NBA, konferenčni finale:
Zahod:

Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 120:101
Billups in Smith 24, Anthony 15; Bryant 34, Gasol 21 in 10 skokov, Vujačić: 6 točk, 1 skok v 15:30 minute za Lakers

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.