Šport > Košarka
0 ogledov

Črna slovenska sobota

Detroit Pistonsi z Allenom Iversonom so ukanili Rise. Žurnal24 main
V ligi NBA je bilo sinoči odigranih jubilejnih deset srečanj. Najbolj prepričljivo so slavili košarkarji iz Denverja in Milwaukeeja, ki so premagali Golden State oziroma Nesterovičevo Indiano.
 

Liga NBA

Atlanta : Cleveland 97:92
Detroit : Charlotte 90:86
Phiiladelphia : Washington 104:89
Chicago : New Jersey 113:104
Dallas : Oklahoma 103:99
Milwaukee : Indiana 121:103
Denver : Golden State 123:105
Orlando
: Utah 103:94
NY Knicks : Sacramento 114:90
LA Clippers : Houston 95:82

V ligi NBA sta oba slovenska nastopajoča Rašo Nesterovič in Beno Udrih parket zapuščala skolonjene glave. Prvi je z Indiano izgubil proti Milwaukeeju, drugi pa s Sacramentom proti New Yorku. Nesterovič tokrat pri šestem zaporednem gostujočem porazu Indiane ni bil deležen pretirano velike minutaže. Igral je nekaj več kot 11 minut in v tem času zgrešil vse štiri mete iz igre, imel tri skoke, dve podaji in eno izgubljeno žogo. Za zmago Pacersov je bil eden najzaslužnejših Andrew Bogut, ki je dosegel dvojnega dvojčka (kar 20 točk in prav toliko skokov) že na šesti od zadnjih desetih tekem. Precej več priložnosti je dobil Beno Udrih, ki je v 27 minutah dosegel 13 točk , imel še tri skoke, šest podaj ter štiri ukradene žoge. Za poraz Kingsov je bil med drugim kriv porazen met za tri točke (Kraljiso drugo najslabše moštvo NBA v tem elementu), saj so košarkarji Sacramenta za tri točke zadeli le tri mete od 23 k obroču usmerjenih žog.

Zanimivo je bilo tudi pri Sixersih. Vodstvo Philadelphie je z mesta prvega strokovnega moža razrešilo legendarnega Mauricea Cheeksa, nastalo vrzel pa je v ameriškem košarkarskem moštvu v NBA začasno zapolnil klubski pomočnik generalnega menedžerja Tony DiLeo. Cheeks je eden najbolj priljubljenih košarkarjev v zgodovini 76'ersov, za katere je igral v obdobju od leta 1978 do 1989, bil pa je tudi član zmagovite zasedbe iz sezone 1982/83. Po koncu igralske kariere je zaplul v trenerske vode: najprej je vodil Portland (od leta 2001 do 2005), v zadnjih štirih sezonah pa Philadelphio. Zanj je bil "poguben" slab uvod v sezono, saj je Philadelphia z izkupičkom devetih zmag in 14 porazov na zadnjem mestu v atlantski skupini, na Vzhodu pa je trenutno uvrščena na enajsto mesto. Cheeks je peti trener, ki je izgubil delo v sezoni 2008/09. Pred njim so "košarico" dobili P.J. Carlesimo (Oklahoma City), Eddie Jordan (Washington), Sam Mitchell (Toronto) in Randy Wittman (Minnesota).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.