Šport > Košarka
0 ogledov

Barca vrnila z obrestmi

Jaka Lakovič se je izkazal ob zmagi Barcelone in bil s 17 točkami prvi strelec m AFP
Jaka Lakovič in Erazem Lorbek sta bila prva strelca svojih moštev na drugih tekmah četrtfinala košarkarske Evrolige in tako prispevala levji delež k zmagama Barcelone oziroma CSKA.

Košarkarji Partizana so še enkrat dobesedno zamrznili Moskvo. Črno-beli so igrali porazno predvsem v metanju na koš, saj jim je v prvi četrtini uspelo doseči bornih šest točk. Povsem drugače so bili razpoloženi Moskovčani, pri katerih je bil znova prva violina Erazem Lorbek , drugič zaporedoma najboljši strelec CSKA. Sredi tretje četrtine je prišlo do zelo zanimivega stanja, ko sta Lorbek in Matjaž Smodiš skupaj dosegla toliko točk kot vsa ekipa Partizana – 22. Evropski prvaki so pred zadnjo četrtino povedli že za 33 točk, na koncu pa je Beograjčanom celo uspelo doseči petdesetico. Erazem Lorbek je v 29 minutah dosegel 21 točk in imel še sedem skokov, Matjaž Smodiš pa se je v 24 minutah moral zadovoljiti s sedmimi točkami. Tako kot CSKA je drugo zmago v seriji vknjižil tudi grški Olympiakos. Košarkarji iz Pireja so se sicer vse do zadnjih trenutkov srečanja mučili s trdoživimi košarkarji Reala iz Madrida, pri katerih sta blestela kapetan Felipe Reyes in Louis Bullock. Pri Grkih se je v prvem polčasu zelo razpoloženemu Georgiosu Printezisu v drugem pridružil še Lynn Greer, svoje pa sta dodala še izkušena Theodoros Papaloukas in Nikola Vujčić.

Košarkarji Barcelone so Tau Ceramici z obrestmi vrnili za poraz na prvem srečanju in tokrat popolnoma nadigrali svoje nasprotnike. Ključna je bila predvsem tretja četrtina, ko so gostje dosegli le sedem točk. Strelsko formo je kljub ne preveč dobremu metu spet našel Jaka Lakovič, ki je dosegel 17 točk (2/5 za dve, 3/8 za tri) in bil celo prvi strelec svojega moštva. Točko manj je prispeval Turek Ersan Ilyasova. V moštvu iz Victorie sta bila razpoložena le Igor Rakočević z 18 točkami in Will McDonald s 14. Tekme pa v lepem spominu ne bo ohranil niti Vlado Ilievski (tri točke). Makedonca so namreč tik pred koncem srečanja zaradi poškodbe gležnja odnesli z igrišča. Za presenečenje so je poskrbel Montepaschi iz Siene, ki je v Atenah ugnal Panathinaikos. Gostje so za preobrat poskrbeli v zadnji četrtini, ki so jo dobili z 11 točkami razlike. Najbolj razpoložena posameznika sta bila Terrell McIntyre s 24 točkami in Rimantas Kaukenas z 22. Prvi strelec gostiteljev je bil Mike Batiste.

CSKA : Partizan 77:50 (2:0)*
Lorbek 21, Šiškauskas in Morris po 11, Smodiš 7; Lasme 15, Tepić 7

Olympiakos : Real Madrid 79:73 (2:0)*
Greer 21, Printezis 18; Reyes 23, Bullock 22

Barcelona : Tau Ceramica 85:62 (1:1)*
Lakovič 17, Ilyasova 16; Rakočević 18, McDonald 14, Ilievski 3

Panathinaikos : Montepaschi Siena 79:84 (1:1)*
Batiste 16, Nicholas in Peković po 13; McIntyre 24, Kaukenas 22

* v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.