Šport > Košarka
12 ogledov

Američani povozili Nemce

Nowitzki se vrača v nemško reprezentanco, potem ko je lani izpustil SP. (Foto: R Žurnal24 main
V zadnjem kolu predtekmovanja košarkarskega turnirja so najvišjo zmago dosegle ZDA, ki so Nemce premagale kar za 49 točk. Uspešne še Hrvaška, Avstralija in Španija in Argentina.
 

Košarka, skupina A, 5. kolo (M)

Iran : Hrvaška 75:91
Avstralija : Litva 106:75
Argentina : Rusija 91:79

Na moškem olimpijskem košarkarskem turnirju so danes na sporedu srečanja zadnjega kola predtekmovanja. V prvi tekmi dneva je v sklopu skupine A Hrvaška z 91:75 premagala Iran . Marin Rozić in Marko Tomas sta bila s po 16 točkami najboljša strelca hrvaške izbrane vrste. Tokrat je dobil priložnost za igro tudi novi član Uniona Olimpije Damjan Rudež , v 19 minutah je dosegel 13 točk.  V isti skupini je Avstralija s 106:75 nadigrala Litvo . Litva, Hrvaška in Avstralija so tako že v četrtfinalu. Šesterica Avstralcev je dosegla več kot 10 točk, s 23 točkami pa je bil prvi strelec tekme Andrew Bogut . Zadnja je bila na sporedu tekma med Rusijo in Argentino , ki so jo zanesljivo dobili olimpijski prvaki, pri katerih je Luis Scola dosegel kar 37 točk. Pri Rusih pa je precej bolje kot na zadnji tekmi šlo Andreju Kirilenku , ki je Argentincem dal 23 točk, a premalo za zmago.

 

Košarka, skupina B, 5. kolo (M)

Grčija : Kitajska 91:77
Angola : Španija  50:98
ZDA : Nemčija 106:57

V skupini B se je prvo srečanje 5. kola začelo ob 8.30 po srednjeevropskem času, Kitajska je s 77:91 klonila proti Grčiji . Z 19 točkami sta bila najboljša strelca srečanja Ioannis Bourousis in Vasilieos Spanoulis . Yao Ming je tokrat igral le 18 minut in dosegel 16 točk. V dvoboju med Španijo in Angolo so krajšo seveda potegnili slednji. Španija, ki je po polomu na tekmi proti ZDA potrebovala dober rezultat, je izredno opravila svojo nalogo in zmagala za 48 točk. Pau Gasol je zbral 31 točk, pri Angoli je le Eduardo Mingas dosegel dvomestno število točk (10). V dvoboju Nemčije in ZDA Američani niso imeli prav nobenih preglavic, zmagali so kar s 106:57. Dwight Howard je prispeval 22 točk, LeBron James jih je dodal 18. Za Nemce je bil po pričakovanjih strelsko najuspešnejši Dirk Nowitzki s 14 točkami. ZDA, Španija, Grčija in Kitajska so si nastop v četrtfinalu zagotovile že pred tem kolom, tako da peto kolo odloča le o razvrstitvi med drugim in četrtim mestom v skupini B.

Ameriške košarkarice so bile v predtekmovanju nepremagljive. © Reuters

 

 

Košarka, pari četrtfinala (Ž), torek

Kitajska : Belorusija
Avstralija : Češka
Rusija : Španija
ZDA : Južna Koreja

Favoritke Američanke in Avstralke
Košarkarice so zadnje kolo predtekmovanja odigrale že v nedeljo. Potem ko so si napredovanje v četrtfinale že pred zadnjimi tekmami prvega dela zagotovile Avstralke , Rusinje in Belorusinje iz skupine A ter Američanke , Kitajke , Španke in Čehinje iz skupine B, je to v zadnjem kolu uspelo še Južnokorejkam , ki so v odločilnem obračunu premagale Latvijke z 72:68. V prvem delu so najboljše predstave prikazale ameriške in avstralske košarkarice, branilke prvega in drugega mesta z atenskega turnirja pred štirimi leti. Prve so v zadnjem kolu brez težav ugnale tekmice z Nove Zelandije s 96:60, druge pa so šele po odlični predstavi v drugem polčasu strle odpor Rusinj , sicer nosilk bronastega odličja iz grške prestolnice. Avstralke so v prvem polčasu zaostajale za 12 točk, v drugem polčasu pa so se razmahnile in dosegle kar 50 točk za prepričljivo zmago s 75:55.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.