Šport
0 ogledov

Koren sedmi v kronometru

koren_faca_peterhvastija_main Žurnal24 main
Kristjan Koren je bil na kolesarskem SP v Vareseju sedmi. S tem dosežkom je izjemno zadovoljen in pravi, da bi bilo lahko še bolje, če bi imel povezavo s trenerjem Martinom Hvastijo.
 

SP, kronometer, mlajši člani

1. A. Malori (ITA) 41:35 (48.389 km/h)
2. P. Gretsch (NEM) + 0:50
3. C. Meyer (AVS) 1:04
7. K. Koren (SLO) 1:25

V italijanskem Vareseju se je začelo svetovno kolesarsko prvenstvo. V prvi disciplini, kronometru mlajših članov, so se najbolj veselili gostitelji, naslov svetovnega prvaka je osvojil Adriano Malori . Italijan je za 50 sekund premagal Nemca Patricka Gretscha , Avstralec Cameron Meyer na tretjem mestu pa je zaostal minuto in štiri sekunde. Po 33,5 kilometra dolgi preizkušnji so bili zadovoljni tudi v slovenskem taboru. Kristjan Koren, edini slovenski predstavnik, je bil vse do zadnjih kilometrov celo v igri za kolajno, na koncu pa je z zaostankom minute in 25 sekund zasedel sedmo mesto.

Kristjan Koren je s svojo uvrstitvijo izjemno zadovoljen. © Marjan Kelner

 
Koren si je predvsem želel izboljšati deseto mesto s prvenstva leta 2006 v Salzburgu , kjer je bil deseti. Tokrat je bil celo blizu še boljše uvrstitve, saj je imel na prvih tretjih vmesnih časih tretji dosežek, na tretjem je bil z majhnim zaostankom peti, zaključni spust pa se mu ni posrečil. "Cilj sem izpolnil. Želel sem si uvrstitve med najboljših deset, vse drugo bi bilo le smetana na torti. Ta uvrstitev je realna, saj so pred mano le tisti, ki so se vso sezono posvečali le kronometru. Sam sem po nasvetu selektorja Martina Hvastije nastopal tudi na cestnih dirkah in to zelo uspešno. In mislim, da je bila to pravilna odločitev, saj se za eno vožnjo na čas, v kateri lahko imaš tudi veliko smole, ne splača izgubiti sezone," je z utrujenim glasom dejal Primorec, ki se je nekoliko pritoževal tudi nad dejstvom, da z zahtevne proge ni dobival pravih informacij: "Če bi lahko imel slušalke za povezavo s Hvastijo, bi lahko bilo boljše. Tako pa napotkov iz avta nisem slišal, saj je bil nad mano ves čas helikopter."

 
 

Želim si pokazati napredek z EP, upam, da bom zmanjšala zaostanek za najboljšimi. Moj nastop bo predvsem nabiranje izkušenj v cestnem kolesarstvu.

Polona Batagelj

 
Italijan Malori je imel edinega pravega tekmeca v Nemcu Patricku Gretschu, ki mu je bil na vmesnih časih za petami, v zadnjem delu pa je padel in Maloriju le še olajšal delo. Zmagovalec je po kronometru dejal: "Vesel sem, da sem izpolnil pričakovanja. Bil sem prvi favorit, imel na svojem hrbtu nekaj pritiska, toda bil sem dovolj samozavesten in prepričan v svoje sposobnosti. Na tej progi sem kar nekaj časa treniral in to se mi je moralo obrestovati." V sredo bo na prvenstvu na sporedu kronometer članic, v katerem bo nastopila tudi debitantka na največjih tekmovanjih 19-letna Polona Batagelj . Ta bo v naslednji sezoni skupaj s svojo novo rojakinjo Sigrid Tereso Corneo (Slovenijo bo v Vareseju zastopala v cestni dirki) nastopala v italijanski profesionalni ekipi Mekini-Selle Italia.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.