Šport > Kolesarstvo
188 ogledov

Zaradi Dancev povozili želje Slovencev

dirka po Sloveniji Sportida Prizor z lanske dirke po Sloveniji.
Kolesarska dirka po Sloveniji se naslednje leto ne bo odvila v standardnem terminu.

Krovna mednarodna kolesarska zveza Uci je spremenila termin kolesarske dirke po Sloveniji, je poročal portal RTV Slovenija. Po novem bo dirka po Sloveniji na sporedu med 4. in 8. junijem 2025.

Nov termin je posledica umestitve nove enodnevne dirke svetovne serije v Københavnu v mednarodni koledar.

"Nismo se strinjali s tem. Nismo popustili, a so nas prestavili za 14 dni," je za MMC dejal direktor dirke Bogdan Fink. Dirka po Sloveniji je od leta 2005 običajno potekala tretji junijski teden, občasno so jo prestavili v drugi teden tega meseca, zdaj pa bo prvič na vrsti že tako zgodaj.

"Prireditelj ASO, ki organizira tudi dirko po Franciji, je pridobil dirko svetovne serije v Københavnu v tistem terminu. Mi takrat še nismo vedeli, da bo dansko glavno mesto tudi gostilo svetovno prvenstvo 2029. V tem našem terminu, ki ga takrat pred 20 leti ni želel prav nihče, so pustili dirko po Belgiji, nas so pa prestavili. Mi smo temu nasprotovali, a ni nič pomagalo," je za MMC še pojasnil Fink.

Mednarodna kolesarska zveza je po koncu letošnje sezone dopolnila koledar za naslednje leto. Po pravilih krovne zveze v istem terminu ne smejo potekati več kot tri dirke profesionalne ali svetovne serije. Zato so morali prestaviti bodisi dirko po Belgiji ali Sloveniji, odločili so se za slednjo.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice