Šport > Kolesarstvo
1164 ogledov

Zmagovalec etap na Vuelti in Touru sklenil kariero

Lilian Calmejane TdF EPA
Francoski kolesar se je odločil za konec tekmovalne športne poti.

Francoski kolesar Lilian Calmejane, ki je v svoji karieri zbral 12 profesionalnih zmag, po enkrat je bil uspešen tudi na Vuelti in Touru, je zaključil tekmovalno kariero. 

"V življenju obstajajo poglavja, ki so bolj ali manj razburljiva. Eno izmed njih sem začel pisati leta 2013, ko sem bil na startu dirke Vendee U za kolesarjev do 20 let, takoj sem bil zasvojen. Konec, vsako poglavje se mora končati, je bolj bledo, a ne brez okusa," je ob slovesu dejal sedanji član ekipe Intermarché–Wanty, ki je v preteklosti veljal za enega najbolj nadarjenih francoskih kolesarjev.

"Če sem pošten in odkrit, ne najdem več svojega mesta v karavani svetovne serije. Seveda se je kolesarstvo v zadnjih letih precej spremenilo, drugačen pa je tudi moj pogled na to, kaj je visoka raven kolesarstva. Že nekaj let nisem čutil prave izpolnitve, moji rezultati in predstave me ne zadovoljijo," je še dodal kolesar, ki bo decembra dopolnil 32 let.

Lilian Calmejane | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kot otrok si nikoli nisem predstavljal, da bom profesionalni kolesar, še manj, da bom zmagoval etape na tritedenskih dirkah, še zlasti na Touru. Moje sanje so se uresničile že zelo zgodaj v moji karieri in to je kasneje predstavljalo težavo pri motiviaciji. Vseeno sem zelo ponosen na svoje dosežke in vztrajnost, ki sem jo pokazal predvsem v zadnjih štirih letih," je zaključil Calmejane.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice