Šport > Kolesarstvo
798 ogledov

Veliki as razume Pogačarjeve težave

Tadej Pogačar Profimedia
Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji ve, kaj s seboj prinaša dominantna sezona.

Tadej Pogačar je v letu 2024 osvojil vse večetapne dirke na katerih je nastopal, podobno uspešen pa je bil tudi na enodnevnih preizkušnjah, vključno s svetovnim prvenstvom, prvi ni ciljne črte prečkal le na dirki Milano - San Remo, ko je bil tretji, ter Veliki nagradi Quebeca, takrat je osvojil sedmo mesto. Dominantno sezono je sklenil v soboto s prepričljivo zmago na dirki po Lombardiji.

"Ko si tako dominanten, se vedno pojavi tudi negativnost," je za WielerFlits o sumih uporabe nedovoljenih poživil, ki se jih mora v zadnjih dneh otepati slovenski šampion, izjavil štirikratni zmagovalec Toura Chris Froome.

"Moja dominacija je bila sicer povsem drugačna. Sam sem bil najboljši na tritedenskih dirkah, on pa zmaguje povsod. Tako se vsaj zdi. Ni pomembno, ali gre za spomladanske klasike, italijanske jesenske dirke, ali pa tritedenske preizkušnje. Ta Pogačarjeva sezona je bila resnično neverjetna," je še izjavil 39-letni član ekipe Israel - Premier Tech.

Chris Froome | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob svojih zmagah, še dvakrat je osvojil Vuelto in enkrat Giro, se je s sumničanji srečeval tudi Froome. "Kolesarstvo se je skozi leta precej spremenilo. Še zlasti v zadnjih štirih, petih letih. Velik del tega so nove nutricionistčne strategije. Tudi vsa podpora, ki jo imajo kolesarji. Stvari so preprosto napredovale. Takšna je naravna pot. Zelo zanimivo je videti, kam se v tem obdobju podaja ta šport," je zaključil Froome.

Ta trenutno nastopa na dirki po Guangxiju. V drugi etapi je peto mesto osvojil Matevž Govekar (Bahrain Victorious), slavil je Belgijec Warre Vangheluwe (Soudal-QuickStep). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice