Šport > Kolesarstvo
983 ogledov

Pogačar o novem velikem podvigu: Tudi to se da storiti

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je razmišljal tudi o Vuelti.

Tadej Pogačar je v soboto svojo sezono sklenil še s četrto zmago na dirki po Lombardiji, s tem je prišel do svojega sedmega uspeha na spomenikih. Več zmag na petih najpomembnejših enodnevnih preizkušnjah je v zgodovini doseglo le šest kolesarjev, legendarni Eddy Merckx je daleč pred vsemi, na spomenikih je slavil 19-krat.

Poleg zmag na dirkah Liege - Bastogne - Liege in Lombardija je slovenski zvezdnik prišel tudi do trojne krone kolesarstva - skupnih zmag na Giru in Touru ter zlate kolajne na svetovnem prvenstvu. To je pred njim uspelo le Merckxu (1974) in Ircu Stephenu Rochu (1987). Mnogi so prepričani, da bi lahko Pogačar naredil še korak dlje in kot prvi v enem letu osvojil vse tritedenske dirke. Tokrat je sicer dirko po Španiji dobil Primož Roglič.

"Razmišljal sem tudi o Vuelti," je Pogačar priznal v pogovoru za La Gazzetta dello Sport. "Po Touru so bile takoj na sporedu olimpijske igre in nisem sodeloval, ker sem moral okrevati. Giro d'Italia, Tour in Vuelta v enem letu? Tudi to se da storiti, a moraš zelo skrbno načrtovati sezono ter na vsako izmed njih priti v dobrem stanju. Dirkati na zmago na tritedenski dirki je povsem drugačno od tega, če ga želiš le dokončati. O tem trenutno ne razmišljam, a morda bom v prihodnosti."

Omenjenemu dosežku se je doslej še najbolj približal Chris Froome, ki je bil istočasno zmagovalec vseh treh preizkušenj, vendar mu to ni uspelo v enem letu. Najprej je v letu 2017 slavil na Touru in Vuelti, nato 2018 še na Giru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice