Šport > Kolesarstvo
8795 ogledov

Kar je pričakalo Pogačarja sredi ovinka, preplašilo še komentatorja

Tadej Pogačar - Lombardija Zajem zaslona/Eurosport
Medtem ko je Tadej Pogačar po pobegu drvel proti zmagi na Dirki po Lombardiji, ga je na enem od spustov sredi zavoja pričakalo neprijetno presenečenje. A Pogi je mojstrsko rešil situacijo.

"Oouuuu, to ni prijetno, to sploh ni prijetno," sta se strinjala Eurosportova komentatorja, ki nista mogla verjeti svojim očem, ko je sredi sicer suhe ceste na cestišče pricurljala obilica vode, ki je povzročila pravcato poplavo, na kateri bi kolesarji zlahka izgubili oblast nad kolesom. A Pogačar je bil priseben in pametno reagiral, zaviral in podaljšal pot v navpičnem položaju. 

"Zelo dobro jo je odnesel, zdi se, kot da je šlo za nekakšen odtok vode. Upamo, da pred nami ni še več takšnih zavojev. Izbral je dobro linijo, minimalno je nagnil kolo," je dejal eden od dveh Eurosportovih komentarjev.

Vse skupaj le dokazuje, kako dober kolesar je Tadej Pogačar, tudi takšna nepredvidljiva situacija ga tokrat ni vrgla s tira, čeprav je v ovinek prišel z zelo veliko hitrostjo.

Več o sami Dirki po Lombardiji, na kateri je s samostojnim pobegom 48 kilometrov do cilja znova zablestel prav Pogačar, si lahko preberete tukaj. Pogačar je dirko prepričljivo dobil in potrdil, da je trenutno daleč najboljši kolesar na svetu. Od zadnjih osmih nastopov je kar sedemkrat zmagoslavno dvignil roke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 17:09 12.oktober 2024.

    atamama, vidiš, da včasih ni slabo biti dvoživka. Te vsaj voda ne vrže iz tira. Ni slabo za kolesarja, ki nastopa za ekipo iz puščave.