Šport > Kolesarstvo
252 ogledov

"Ne vemo več, ali je Pogačar v formi ali v vrhunski formi"

Pogačar Epa
Priznani kolesarski strokovnjak je delil svoj pogled na sezono Tadeja Pogačarja.

O Tadeju Pogačarju je bilo v zadnjih dneh prelitega že ogromno črnila, o fenomenu slovenskega šampiona pa se je v svoji kolumni za Ad.nl razpisal tudi zloglasni kolesarski strokovnjak Thijs Zonneveld.  

V njegovem zapisu se prepletata hvala in kritika na račun najboljšega kolesarja na svetu, čigar zmage na dirkah elitnega ranga so postale tako neizogibne kot smrt in davki.

Tadej Pogačar Ni zaskrbljen Šport "Pogačar je ekstremen primer, a takšna prevlada ..."

"Ne glede na to, kako čudoviti so njegovi solo pobegi in kako posebna sezona je za njim, je bila Pogačarjeva premoč prevelika," je izpostavil Zonneveld. "Obstaja velika verjetnost, da se bo tekmecem odpeljal 50 kilometrov pred ciljem. Ali pa morda 80. Če se mu bo zahotelo, jim bo ušel še pred začetkom neposrednega prenosa."

Kot pravi Zonneveld, smo skozi celotno sezono gledali šov enega kolesarja. "Vedno znova in znova. Tolikokrat, da smo imeli včasih občutek, da gledamo ponovitev prejšnjega tedna ali predprejšnjega tedna. Ne glede na to, kako noro dobra sta bila na trenutek Mathieu van der Poel and Remco Evenepoel, ni prav nobenega dvoma o tem, kdo je najboljši kolesar v galaksiji."

Tadej Pogačar "Če bo tako ..." Šport Kolesarski svet v šoku zaradi Pogačarja, bojijo se tega, kar prihaja

"V zgodovinskem in športnem pogledu bomo Pogačarjevo leto 2024 pomnili za vedno. Vse mu je šlo kot po maslu. Ni zbolel ali padel, ni imel smole v ključnih trenutkh, ni zamudil nobene priložnosti. Njegova osnovna raven dirkanja je bila tako visoka, da nismo vedeli, ali je v formi ali v vrhunski formi. Nikoli se ni naveličal. Jaz sem se. Njega. In mislim, da nisem edini," je zaključil Zonneveld.

Daleč za Pogijem Šport Evenepoel pojasnil, zakaj je objokan pripeljal v cilj

Thijs Zonneveld | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.