Šport > Kolesarstvo
8518 ogledov

Bo nastopil na Touru 2025? Takšen je Rogličev odgovor

Roglič Epa
Slovenski kolesarski as delno razkril svoje načrte za prihodnje leto.

Kolesarska sezona v svetovni seriji je končana, končala se je z etapno zmago Matevža Govekarja (Bahrain-Victorious) v zadnji etapi dirke po Guangxiju. Štiriindvajsetletni slovenski sprinter je s svojo prvo zmago v svetovni seriji tako le postavil piko na i k neponovljivi sezoni slovenskega kolesarstva. Slovenci so dobili vse tritedenske dirke, Tadej Pogačar pa je ob dveh spomenikih osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.

Velik delež k slovenskemu uspehu je prispeval tudi Primož Roglič, ki je v svoji prvi sezoni nastopanja za ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe najprej osvojil dirko po Dofineji, nato je še četrtič, s tem je izenačil rekordni dosežek Roberta Herasa, slavil na dirki po Španiji. Za Zasavcem je znova sezona vzponov in padcev.

"V življenju je tako, da niso prisotni le dobri in uspešni trenutki, ampak tudi padci. To, da se po njih pobereš, je tisto, kar šteje," je v pogovoru za RaiSport dejal Roglič in dodal: "Moraš poizkusiti znova in znova, najbolj pomembno pa je, da si v glavi prepričan, da se bodo stvari enkrat postavile na pravo mesto. Tako greš lažje naprej skozi življenje."

Najbolj boleč udarec zanj je v sezoni predstavljal že tretji zaporedni odstop na Touru. Tokrat sta bila zanj usodna dva padca v dveh dneh, v drugem si je huje poškodoval spodnji del hrbta. Še enkrat več se je nato vrnil s skupno zmago na Vuelti, nato pa se je pripravljal na svetovno prvenstvo in dirko po Lombardiji. Na slednji nato ni nastopil.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Prišlo je do točke, ko preprosto nisem imel dovolj energije za dirkanje. Izpraznil sem 'tank' za to leto. Sezono končujem ponosen na to, kar nam je uspelo s to ekipo," je povedal Roglič.

Bo še enkrat poizkusil osvojiti dirko po Franciji, še edino tritedensko dirko, ki je v karieri ni osvojil? "Tour bo zagotovo na urniku, vendar ne morem reči, če bo to glavni cilj sezone. Morda je boljše, da si za cilj postavim nekatere druge dirke, Tour pa se bo preprosto zgodil. Dovolj je dirk, bom že našel kakšen izziv."

Pri 34 letih še ne razmišlja o umiku iz profesionalnega kolesarstva: "Ne razmišljam o upokojitvi, to ni nekaj, kar bi me preganjalo. Ne razmišljam o kje in kako dolgo, sem tu in nastopal bom tako dolgo, dokler bom imel za to motivacijo, dirkanje pa me bo veselilo. Ne želim razmišljati predaleč naprej, grem iz dneva v dan."

Komentarjev 1
  • Fellita 00:59 22.oktober 2024.

    ) Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu

Sorodne novice