Šport > Kolesarstvo
14485 ogledov

Ob koncu etape ob padcu velik zaostanek za Rogliča

Tadej Pogačar Profimedia
Nosilca rumene majice je zaustavil padec na začetku težave, še v večje težave pa je zašel Primož Roglič.

Dvanajsta etapa dirke po Franciji se ni dobro začela za nosilca rumene majice Tadeja Pogačarja. Ta je bil vpleten v padec. Slovenski as se sicer ni znašel na tleh, a je ob nenadni zaustavitvi prišlo do okvare na njegovem kolesu, snela se mu je veriga. Najslabše jo je v padcu odnesel kolesar ekipe Alpecin - Deceuninck Jonas Rickaert, a je tudi on po hitrem pregledu zdravnikov nadaljeval z vožnjo.

Ker je zaradi smole zaostal vodilni na dirki, so kolesarji v glavnini po nepisanem pravilu povsem upočasnili tempo in počakali, da se je mož v rumenem uspel vrniti. 

To je sicer izkoristila četverica ubežnikov, ki je hitro povečala prednost. Anthony Turgis (TotalEnergies), ki je pred etapo zaradi kraje ostal brez svojega kolesa, Valentin Madouas in Quentin Pacher (oba Groupama-FDJ) ter Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility), Norvežan je po včerajšnji predstavi Pogačarja padel na drugo mesto v boju za pikčasto majico, so si nabrali nekaj več kot tri minute naskoka.

Beg je bil zaradi interesa sprinterskih ekip obsojen na neuspeh, končal se je dobrih 40 km pred ciljem.

Peloton je skupaj kolesaril do približno 12 kilometrov pred ciljem, ko je padell Primož Roglič. Celotna ekipa Red Bull - BORA - hansgrohe ga je počakala in ga poizkušala vrniti med najboljše. Slovenski as je padel na desno ramo. Zaradi poškodb kapetana, ki se očitno ni počutil dobro, njegovi moštveni kolegi na pedala niso pritiskali na vso moč.

Padec se je zgodil v nepravem trenutku, v ostanku glavnine so imeli namreč svoje cilje sprinterji, na čelu pa so tempo navili tudi kolesarji njegovega nekdanjega moštva Visma - Lease a bike. Razlika se je začela večati. Na koncu je znašala 2:27. 

Roglič je s skupno četrtega padel na šesto mesto, njegov zaostanek za Pogačarjem je zdaj 4:42.

V sprintu je bil še tretjič na tokratnem Touru najhitrejši Biniam Girmay.

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:03 11.julij 2024.

    ivo5 iz tvojih ust v božja ušesa! Tako zelo bi mu privoščila zmago, vendar mislim, da je to utopično pričakovati. Upam, da bo zmogel tekmo sploh nadaljevati.

  • Anja1956 16:58 11.julij 2024.

    Nenapisana pravila so nepoštena do ostalih tekmovalcev ! Ti ga 'viteško' počakajo, da jih lahko kasneje potolče !

  • ivo5 15:14 11.julij 2024.

    Še ujel jih bo in mogoče skoraj zmagal etapno dirko. Dokaz, da je trenutno najboljši ... stiskamo pesti.

Sorodne novice