Šport > Kolesarstvo
52455 ogledov

"V mojih očeh je to nespoštljivo do Rogliča"

Primož Roglič Profimedia
Nekdanji sloviti nemški sprinter ni bil zadovoljen s potezo Belgijca.

Remco Evenepoel in Primož Roglič sta v zaključku 11. etape sodelovala pri lovu na Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda. Na koncu je Belgijec v cilj prišel s 25 sekundami zaostanka, Zasavec pa dodatne pol minute kasneje, saj je na spustu padel. A ker je bil spust označen za nevarnega, padec pa se je pripetil v zadnjih treh kilometrih, so Rogliču pripisali enak čas kot Evenepoelu, saj sta bila kolesarja skupaj v času Slovenčevega zdrsa.

Marsikomu pri lovu omenjenega dvojca sicer ni ušlo dejstvo, da je Evenepoel ob eni izmed menjav, na vrsti za 'rezanje zraka' je bil Roglič, z roko potisnil kapetana ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe. 

"To se preprosto ne počne," je Belgijčevo potezo v analizi za nizozemski NOS pospremil nekdanji odlični sprinter Marcel Kittel. "Takšen potisk mi ni všeč, v mojih očeh je to nespoštljivo. Oba se borita za zmagovalni oder na Touru. Tega preprosto ne narediš. To se lahko zgodi v grupettu (skupina kolesarjev, ki v etapi močno zaostane in se bori, da jo ne doseže časovna zapora; op.p.), toda to ni bila tovariška poteza," je še dodal zmagovalec štirinajstih etap na dirki po Franciji.

Primož Roglič, Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

"Lahko le ugibamo o tem, kaj je mislil s potiskom, a po mojem mnenju je Remco želel pokazati, da je 'z njim konec in zato ga moram potiskati. Sem močnejši od njega'. Mislim, da to ne bi smelo biti dovoljeno," je zaključil Kittel.

Evenepoel je po etapi za Sporzo sicer tudi izjavil, da Roglič v zaključku ni bil več svež: "S srcem ni bil pri stvari, ko je vozil spredaj. Iz tega lahko potegnem nekaj pozitivnega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice