Šport > Kolesarstvo
57639 ogledov

Iz Red Bull - Bore sporočili prve informacije po Rogličevem padcu

Primož Roglič Profimedia
Po prvih informacijah Roglič nima večjih težav po padcu dober kilometer pred ciljem etape.

V 11. etapi dirke po Franciji se je za visoka mesta boril tudi Primož Roglič (Red Bull - BORA - hansgrohe), ki je po napadu Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) nekaj časa svojega rojaka lovil skupaj s kasnejšim zmagovalcem etape Jonasom Vingegaardom (Visma - Lease a bike), kasneje pa je na vrhu zadnjega vzpona zaostajal okoli pol minute za Dancem in Pogačarjem. 

V lovu mu je takrat družbo delal Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), z Belgijcem pa sta skupaj kolesarila na spustu. A nato je Zasavec padel, Evenepoel pa je v cilju zaostal za 25 sekund. Roglič je nato ciljno črto prečkal pol minute kasneje, a so mu zaradi pravila o padcih v zadnjih treh kilometrtih pripisali isti čas kot Belgijcu. 

Hitro po etapi je prve informacije o Rogličevem stanju podal športni direktor njegovega moštva Rolf Aldag: "Spodrsnilo mu je, bilo je nekoliko mokro. Rekel je, da je v redu. Seveda je izgubil nekaj kože, nekaj bo ran, a na srečo ni padel na ramo. To je naša največja skrb, da če pade, z njim ne bo kaj hujšega. Podrobno ga bomo še pregledali, a Primož je optimističen kot vselej." 

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Bil je dober, dal je vse od sebe. Omenil je, da je šlo na polno od samega začetka. Le na kolesu se je najbrž lahko videlo, kako težko je bilo in kako so trpeli. Trend od prvih dni pa kaže, da gre krivulja navzgor, kar je zelo pozitivno," je o dvigu forme pri Rogliču še dodal Aldag.

Roglič je še naprej skupno četrti, za Pogačarjem zaostaja dve minuti in 15 sekund. Evenepoel je zdaj 1:06 zadaj, Vingegaard pa je v celotni etapi pridobil sekundo in je zdaj pri +1:14.

 

Komentarjev 6
  • se_eden 10:57 11.julij 2024.

    ne vem, kolk se vas še spomni, da je bil tudi Martin na začetku zelo skeptičen do tega, kako se bo Primož znašel v vožnji v skupini, ker večina teh fantov, to trenirajo že celo kariero. verjetno mu to manjka, ...prikaži več se pa hitro uči. da je pa pogumen, pa je že velikokrat dokazal...

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 09:22 11.julij 2024.

    Rogli se pozna, da je dokaj pozno iz skakanega športa prešaltal na neko povsem drugo zadevo...Ampak je pošolal takrat vso svetovno elito...Kdor ga je gledal na "japonskem kronometru, ve, da je najboljši kolesar vseh časov....Letos je tudi zaradi poškodb Rogle ...prikaži več zasluženo boljši Tadej... Bi pa Rogli seveda privoščil eno etapno zmago na TDF in končno drugo mesto... Ampak realno gledano bo to težko, ko niti resne podpore v ekipi nima več--

  • T_rex 20:05 10.julij 2024.

    kot ex skakalcu ga vsaj hitrosti ni strah ... je pa treba znat tud past d jo cim boljs odneses & to so nas vcash tud ze nek ucil k smo se skakal ... neki je pa tud starost + druzina a`ne'de

Sorodne novice