Šport > Kolesarstvo
3202 ogledov

Na Touru eni izmed ekip ukradli 11 koles

Anthony Turgis Profimedia
Neprijeten začetek dneva za francosko moštvo.

Dan na dirki po Franciji se je začel zelo neprijetno za francosko ekipo TotalEnergies. Nepridipravi so namreč zasedbi, ki je v deveti etapi z Anthonyjem Turgisom prišla tudi do etapne zmage na makadamskih cestah v okolici Troyesa, ukradli 11 koles.

"To je zelo neprijetno. Še vedno imamo sicer nekaj koles na zalogi, večja težava je to, da je bilo ukradeno tudi vso orodje za vzdrževanje koles," je za radio RMC izjavil vodja moštva Jean-René Bernaudeau.

Med ukradenimi je bilo tudi Turgisovo kolo, brez njega je ostal tudi Thomas Gachinard. Celotna škoda pa naj bi znašala okoli 150.000 evrov. 

Kolesarji ekipe TotalEnergies kolesarijo na znamki Enve.

"Ne vemo, kaj se je zgodilo," je za Sporzo dejal Steff Cras in dodal: "Vlomili so v naš tovornjak in izginilo je 11 koles. Ukradli so moje tretje rezervno kolo, lahko sem tako še srečen, a nekateri moji sotekmovalci so imeli smolo, saj je izginilo njihovo prvo kolo."

Anthony Turgis | Avtor: Profimedia Profimedia

Lani se je kraja koles pripetila tudi na dirki po Sloveniji, takrat je v Ljubljani brez kombija in svojih osnovnih dirkalnih 'pripomočkov' ostalo moštvo Euskaltel-Euskadi. Baskovska ekipa je bila prisiljena predčasno končati slovensko pentljo.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 13:44 11.julij 2024.

    To so zgodbe za zavarovalnice . Kaj mislite za koliko so zavarovana kolesa ,ki nimajo cene ?

Sorodne novice