Šport
14 ogledov

Jezni Djoković izločil jezikavega Roddicka

Jezni in užaljeni Novak Djoković je brez večjih težav odpravil z Andyjem Roddick Žurnal24 main
V noči na petek smo dobili preostala dva polfinalista OP ZDA. Roger Federer je v treh nizih premagal Gillesa Müllerja, Novak Djoković pa je stresel jezo nad Andyja Roddicka.
 

OP ZDA, četrtfinale (M)

R. Federer (ŠVI, 2) : G. Müller 7:6, 6:4, 7:6
N. Djokovič (SRB, 3)
: A. Roddick (ZDA, 8) 6:2, 6:3, 3:6, 7:6

V četrtek sta v četrtfinalu zadnjega letošnjega turnirja za grand slam loparje prekrižala drugi nosilec Švicar  Roger Federer in največje presenečenje turnirja Luksemburžan Gilles Müller , ki se je na glavni turnir prebil iz kvalifikacij. Müller je znan po tem, da se zna izvleči tudi iz zelo kritičnega položaja, na OP ZDA pa je izločil že Laurenta Recouderca , 39. nosilca Tommyja Haasa , 18. Nicolasa Almagra in senzacionalno petega Nikolaja Davidenka . Prvi niz je po podaljšani igri dobil Švicar, v drugem je zmagal malce lažje, s 6:4. Tretji niz je bil znova zelo izenačen, trdovratni Luksemburžan je izsilil podaljšano igro in Federerja pripravil do tega, da je pred zaključno žogo stiskal pesti in vzklikal, kot bi zmagal na olimpijadi, ne pa bil pred izločitvijo precej nižje rangiranega teniškega igralca. Kvalifikanta so pokopale predvsem neizsiljene napake, ki jih je naredil 32, ni mu pomagalo niti 16 asov (proti Federerjevim sedmim). Zanimivo je, da je Švicar, ki je za uvrstitev v polfinale potreboval dve uri in 26 minut, izkoristil le eno žogico za brejk od enajstih. "Vesel sem, da sem se prebil naprej. Po zelo težkem dvoboju v prejšnjem kolu sem zadovoljen, da mi je tokrat uspelo v treh nizih. A tudi Gilles je bil trd nasprotnik, ki je na tem turnirju igral res dobro," je po zmagi strnil Federer.

Roger Federer je v treh nizih premagal Gillesa Müllerja in se uvrstil v polfinale. © Reuters

 

Tretji nosilec iz Srbije Novak Djoković se je jezen zaradi obtožb nad hlinjenjem poškodb znesel nad osmopostavljenim Američanom Andyjem Roddickom in ga za uvrstitev v polfinale premagal v štirih nizih z izidom 6:2, 6:3, 3:6 in 7:6. Djoković se je med OP ZDA večkrat pritoževal nad bolečinami v želodcu, zapestju, imel je tudi težave z dihanjem, Roddick pa ga je pred dvobojem obtožil, da je bolečine le igral. "Andy je posmehljivo komentiral, da sem imel v zadnjem mesecu 16 poškodb. Ni pošteno, da nekdo reče, da jih le igram." Tako je bila na stadionu Arthur Ashe publika trdno na strani Roddicka, a to je le še podžgalo Djokovića, ki je z odličnimi odgovori na Američanov servis dvoboj kaj hitro obrnil v svojo korist. V prvem nizu je Srb dobil tri brejke, v drugem je bil dovolj en sam, Američan je s prvim brejkom na dvoboju oživel šele v tretjem nizu. V četrtem nizu je imel Roddick dve zaključni žogi pri izidu 5:4, a je po dveh dvojnih napakah Djokoviću dovolil izenačenje, ki ga je slednji izkoristil za dobljen četrti niz in s tem po dveh urah in 34 minutah tudi dvoboj. Nekaj ur po dvoboju se je užaljeni Srb le pomiril in dejal: "Najbrž se je le šalil, sam pa sem ga narobe razumel. Morda sem pretiraval in se napačno odzval." V polfinalu se bo Novak Djoković pomeril z Rogerjem Federerjem.

Že v sredo sta si uvrstitev med štiri najboljše priigrala prvi nosilec Rafael Nadal in šestopostavljeni Andy Murray .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.