Šport
9 ogledov

Jesenice klonile prvič, zmaji po podaljšku

Andrej Hočevar in soigralci bodo torkov večer skušali čim prej pozabiti. Žurnal24 main
Moštvo Acronija Jesenic je tekmo 19. kola lige Ebel s celovškim KAC izgubilo s 3:6, Tilia Olimpija pa si je po zaostanku z 0:2 v Beljaku priigrala podaljške, vendar vseeno izgubila z 2:3.
 

Liga Ebel, 19. kolo

A. Jesenice : KAC 3:6
Beljak : T. Olimpija 3:2*
Salzburg : Dunaj 4:3 *
Linz : Gradec 5:1
Innsbruck : Alba 6:2
* po podaljšku

Jeseničani so doživel prvi domači poraz. Železarji so povedli proti koncu prve tretjine. Svoj deseti gol v tej sezoni je po napaki gostujoče obrambe v 15. minuti dosegel Andrej Hebar . Ta je nekaj minut prej že zadel vratnico, lepo priložnost pa je imel tudi David Rodman , ki je streljal prek vrat. V tretji minuti druge tretjine so gostje iz Celovca izenačili. Po hitri akciji je sam pred Andreja Hočevarja pridrsal Stefan Geier, in premagal jeseniškega čuvaja mreže, ki se je v naslednjih minutah izkazal z nekaj lepimi obrambami po grozečih strelih. Nemočen pa je bil v deseti minuti druge tretjine, ko so Celovčani izkoristili igro 4:3 in zadeli prek Christopha Brandnerja .

Šok še še ni polegel, ko je že nekaj trenutkov za tem izza Hočevarjevih vrat pridrsal Warren Norris in dosegel že tretji gol za KAC. Gostje pa se še kar niso ustavili in po zaslugi Seana Browna zabili še svoj tretji gol v le minuti in 18 sekundah. Dobro minuto pred drugim odmorom je na rezultat po izletu gostujočega čuvaja mreže iz vrat znižal Sabahudin Kovačevič , nato pa je v zadnji minuti še peti gol v drugi tretjini in na tekmi dosegel Rafael Herburger . V tretji minuti zadnjega dela igre je polomijo rdečih potrdil še mladi avstrijski reprezentant Silvio Jakobitch . Tolažilni zadetek za svoje moštvo je v 11. minuti zadnjega dela igre dosegel Tomaž Razingar , 3:6 pa je bil tudi končni izid srečanja.

Todd Elik je hokejiste Olimpije popeljal do izenačenja. © Nik Rovan

 
Pred novembrsko prekinitvijo sta imeli obe ekipi lepo serijo zmag: Beljačani so bili uspešni petkrat zapored, Ljubljančani štirikrat, tako da je bilo jasno, da bo eno od moštev tokrat v Beljaku končalo zmagoviti niz. Bolje so začeli gostitelji. Izključitev Ralpha Intranuova je v tretji minuti izkoristil Roland Kaspitz . Deset minut kasneje so Ljubljančani dobili še drugi gol, ki jim ga je zabil Dan Cavanaugh . Očitno je to prebudilo hokejiste Olimpije, ki so po akciji Intranuova in Vnuka 40 sekund pred koncem prve tretjine znažali z zadetkom Nika Zupančiča , potem ko je bil izključen Jonathan Ferland .

Varovanci jeseniškega stratega Douga Bradleyja so drugo tretjino izgubili kar z 1:5. © Anže Petkovšek

 
Tudi druga tretjina je bila povsem v znamenju gostov. Ljubljančani so vseskozi narekovali ritem in bili nevarnejši, nagrado pa so dočakali minuto in pol pred odmorom. Takrat so imeli na ledu igralca več, iz bližine pa je v polno zadel Todd Elik .V zadnji tretjini ni bilo veliko priložnosti, še najnevarnejši je bil v prodoru Jure Kralj v 50. minuti, toda njegov poskus so domači branilci uspešno ustavili. Tudi strel Aleša Mušiča nekaj minut kasneje so domači ubranili.  Ker po 60 minutah ni bilo zmagovalca, sta ekipi igrali podaljšek. Premoč so imeli gostje, veselili pa so se domači, 84 sekund pred koncem je bil Thomas Raffl dovolj spreten, da je tretjič na tekmi premagal Morrisona in Beljačanom zagotovil dve točki. Kljub porazu hokejisti so hokejisti Olimpije s točko pobegnili z dna lestvice, saj so zdaj s 14 točkami ujeli Gradec, ki je visoko izgubil v Linzu, točko pred njimi pa so zdaj hokejisti Innsbrucka, ki so bili boljši od Albe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.