Šport
15 ogledov

Jeseničani so se poigrali s Salzburgom

Doug Bradley bo s svojimi varovanci v Gradcu lovil deveto letošnjo zmago. Jeseni Žurnal24 main
V petem kolu Lige Ebel so Jeseničani nadigrali Salzburg in ga na domači tekmi ponižali s 7:2, ob tem pa je Pare dosegel hat-trick. Olimpija je v Gradcu izgubila z 2:0 in zaseda zadnje mesto.
 

Liga Ebel, 5. kolo

Jesenice : Salzburg 7:2
Gradec : Olimpija 2:0
Dunaj : Linz 3:1
Beljak : Innsbruck 5:2
KAC : Alba 5:1

Jeseničani – igrali so brez poškodovanega Dejana Varla in Gregorja Polončiča , slednjega ni bilo zaradi številčne kvote –, so dobro začeli in si že v četrti minuti priigrali vodstvo. Po prodoru Connyja Stroemberga , njegov strel je vratar Jordan Parise ubranil, je v nadaljevanju akcije do ploščka prišel branilec Sabahudin Kovačevič in z močnim strelom matiral vratarja gostov. A Salzburžani niso dolgo zaostajali. Že ob prvi številčni prednosti je bil vratar domačih Andrej Hočevar nemočen ob silovitem strelu Maria Scalza z modre linije. Jeseniški navijači pa so se znova razveselili v 20. minuti, ko je za 2:1 zadel David Rodman . Sicer so bili železarji v prvi tretjini precej boljši in so si priigrali še kopico priložnosti, razmerje strelov pa je bilo kar 14:6 v njihovo korist.


Jeseničani so se se povzepeli na drugo mesto lestvice. © SPS

 
Tudi v drugem delu igre se je poletna igra železarjev nadaljevala. David Rodman v 25. in Marjan Manfreda v 30. minuti bi lahko po prodorih ugnala Pariseja, a je bil vratar Salzburga obakrat na mestu. Zato pa so bili njegovi soigralci v polju vse bolj živčni in grobi – tako je Manuel Latusa dvakrat zapored sedel na klop za kaznovane.  V 34. minuti je Conny Stroemberg poskusil s strelom od daleč, Jordan je bil pokrit in je kapituliral. Vendar se rdeči še niso ustavili. Po izvrstni podaji Žige Jegliča je na 4:1 povišal Rok Jakopič . Ob tem je imel lepo priložnost za peti zadetek še Tomaž Razingar .

 

Preberite še ...

Olimpijin pravi obraz na derbiju

Tudi v tretjem delu igre se Gorenjci niso ustavili. V 49. minuti so povedli kar s 5:1. Podal je Stroemberg, Parisa pa je premagal Jean Philippe Pare. Če s petimi igralci proti petim ni šlo, pa je Salzburg znižal izid z dvema igralcema več. Za 5:2 je v 52. minuti po strelu od daleč zadel Mike Sikleka . Jeseničani pa se še kar niso zadovoljili z visokim vodstvom. Za šesti gorenjski gol je najbolj zaslužna naveza Stroemberg-Pare. Slednji je dosegel svoj drugi zadetek. Še tretjega pa je dodal v 39. minuti srečanja.


Varovanci Mika Posme so izgubili v Gradcu. © Anže Petkovšek

 
Olimpija je gostovala v Gradcu. Ljubljanska ekipa, spet brez Brendana Yareme in Rafaelleja Intranuova , je po odmevni zmagi na večnem derbiju proti Jesenicam spet okusila trdoto tal. Nanje jo je spravila ekipa, ki naj bi veljala za eno slabših v letošnji izdaji Lige Ebel – Graz 99ers . Gledalci na tekmi niso imeli prav veliko razlogov za zadovoljstvo, aplavz bi si namreč zaslužil le vratar Olimpije Mike Morrison , ki je z 42 obrambami preprečil višjo zmago sicer precej boljših domačinov. Za domače vodstvo v deseti minuti zadel Anthony Iob . Olimpija je zapretila še prek Tomaža Vnuka in Aleša Mušiča , ki je sam zadrsal proti graškim vratom, Gradčani pa so s pomočjo Nicka Kuiperja zadeli okvir vrat. V drugem delu se je domači pritisk nadaljeval. Harry Lange je zadel vratnico, nevaren pa je bil tudi Anthony Iob . V 49. minuti so domačini povišali vodstvo. Medtem ko je bil Todd Elik na klopi za kaznovane igralce, je za 2:0 zadel Tommy Jakobsen . Do naslednjih obračunov bo morala Olimpija popraviti predvsem igro s hokejistom več.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.