Šport
13 ogledov

Harmandić zagotovil napredovanje

Trener Gorenja Ivica Obrvan na Čupića ne bo mogel računati do konca sezone. Žurnal24 main
V sredo so rokometaši odigrali šestnajstino finala rokometnega pokala. Na derbiju v Trebnjem Velenjčani za las, po podaljšku izpadel Merkur.
 

Pokal Slovenije (M), šestnajstina finala

T. Trebnje : Gorenje 22:23
Sevnica : A. Železniki 28:24 SVIŠ P. G. : Celje P. L. 27:38
Dobova : Šmartno 99 29:31
Kranj : Slovan 23:34
J. Ormož : Merkur 31:27

V šestnajstini finala pokala Slovenije nismo videli pretiranih presenečenj. V središču pozornosti sta bila dva prvoligaška para. Velenjčani so gostovali v Trebnjem in napredovali za las, bolje rečeno gol. Začetek tekme je minil ob ne preveč učinkoviti igri, saj Trebanjci kar enajst minut niso zadeli, Velenjčanom pa je to uspelo trikrat ob številnih zapravljenih priložnostih. V drugem delu si je Gorenje že v 33. minuti priborilo kar šest zadetkov prednost, a nato popustilo, kar so izkoristili igralci Trima na čelu s Klemnom Cehtetom ter v 38. minuti prišli le na zadetek zaostanka. In ne le to, ob delnem izidu 9:2 so Dolenjci celo povedli, napeto kot v kriminalki pa je bilo dobesedno do zadnjega sodnikovega žvižga. Štirideset sekund pred koncem pri izenačenem rezultatu je Adnan Harmandić zadel, Matevž Skok pa obranil trebanjski poskus za izenačenje. Najboljši strelec Gorenja je bil Momir Rnić s štirimi, pri Trimu pa David Miklavčič s šestimi zadetki.

 

Čupić se je vrnil

Na tekmi v Trebnjem se je na igrišče vrnil igralec Gorenja Ivan Čupić, ki si je poleti nesrečno odtrgal del prsta. Za začetek je dosegel zadetek in izsilil sedemmetrovko.

 Velenjski vratar, eden junakov zmage, Matevž Skok je po srečanju povedal: "Izjemo sem zadovoljen, da mi je danes uspela takšna predstava, vendar moram poudariti, da je obramba danes opravila veliko delo. Škoda, da nismo realizirali priložnosti na začetku tekme in pa odigrali v uvodnih minutah drugega polčasa še bolj zbrano, kajti zmagovalca bi lahko določili prej."  V Ormožu so domači proti škofjeloškemu Merkurju slavili po podaljšku. Slovan je po pričakovanjih ugnal kranjsko ekipo, Celje P. L. pa SVIŠ P. G. iz Ivančne Gorice. Drugoligaška Sevnica je malce presenetljivo ugnala Železnike, ki igrajo v 1. B-ligi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.