Šport
2 ogledov

Gorenšek ostaja v Celju P. L.

Da bo Gorenšek ostal v njegovem klubu, je zadovoljen tudi direktor kluba Mijo Zo Žurnal24 main
Pismo Mihe Gorenška o njegovi grenki usodi v Celju P. L. je pred časom glasno odmevalo. Zdaj so bojne sekire očitno zakopane, saj sta se igralec in klub dogovorila o sodelovanju.

Vodstvo Celja Pivovarne Laško se je odločilo Mihu Gorenšku ponuditi še eno možnost, potem ko je Miha pred časom medijem poslal pismo, v katerem je prizadel tudi ugled kluba. Vodstvo kluba je že takrat zatrjevalo, da je bil Miha Gorenšek ves čas v načrtih kluba za v prihodnje, zdaj pa je s podaljšanjem to tudi potrdilo, k temu pa je pripomoglo tudi dejstvo, da se je Miha po novih pogovorih z vodstvom v zadnjih dneh opravičil za pismo, poslano medijem. Gorenšek je Celjan in igralec, ki lahko uspešno igra na več igralnih mestih, s svojo nepopustljivostjo pa je pomemben člen tudi v obrambi pivovarjev.

Bojeviti Celjan se za pivovarski dres ne bo obrisal pod nosom. © Saša Despot

 
Ker je bilo glede te teme v preteklosti prelitega veliko črnila, je o razlogih za podaljšanje spregovoril direktor kluba Mijo Zorko : "Najprej naj izrazim zadovoljstvo, da nam je vso zadevo uspelo izpeljati tako, kot smo jo zdaj. Seveda mi je žal, da je bilo ob tem toliko pompa in nepotrebnih pritiskov, a že ob izbruhu te tako imenovane afere sem dejal, da sem prepričan, da je Miha ravnal nepremišljeno. Po izreku disciplinskega ukrepa smo se z Mihom še enkrat pogovorili, kjer se je izkazalo, da je  resnično tako. Po pogovoru smo se odločili, da mu ponudimo še eno možnost, tudi in predvsem zaradi njegovega preteklega odnosa in prikazanih iger na igrišču. Miha Gorenšek je bojevit igralec in prepričan sem, da bo to pokazal tam, kjer to od njega najbolj pričakujemo, to je na igrišču. Vse ostalo pa je za nas zdaj preteklost."

 
 

Žal mi je, da sem se pred časom odzval tako čustveno in s pismom medijem storil napako, za kar se klubu opravičujem, in veseli me, da je to zdaj preteklost. Sem športnik in zame je najpomembnejši rokomet.

Miha Gorenšek

 
Veselje ob razpletu in podaljšanju sodelovanja je izrazil tudi Gorenšek: "Zelo vesel sem, da smo z vodstvom kluba ugotovili, da bo najbolje preteklost pustiti za sabo in na prihodnost gledati pozitivno. Žal mi je, da sem se pred časom odzval tako čustveno in s pismom medijem storil napako, za kar se klubu opravičujem, in veseli me, da je to zdaj preteklost. Sem športnik in zame je najpomembnejši rokomet, moje dobre igre in to, da z mojim klubom, ki je v rokometni Sloveniji največja institucija, v prihodnje dokažemo, da spadamo v sam vrh rokometa. Dodaten dejavnik za mojo odločitev pa je tudi ta, da v prihodnjih dneh z ženo pričakujeva prvega otroka, ki ga želim vzgajati v Celju, kjer sem sam doživel najlepše trenutke. Zdaj je za to priložnost in obljubljam, da jo bom izkoristil ter upravičil zaupanje."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.