Šport
3 ogledov

Gol in dve podaji Kopija

Anže Kopitar se je proti Bluesom izkazal z golom in dvema uspešnima podajama. Žurnal24 main
V ligi NHL so pomembno zmago slavili Los Angeles Kingsi, ki so s 5:3 ugnali St. Louis. Anže Kopitar je na ledu preživel 20 minut in dosegel zadetek ter prispeval še dve asistenci.
 

Liga NHL

Los Angeles : St. Louis 5:3
Boston : Buffalo 3:1
Detroit : New Jersey 3:1
Columbus :Calgary 3:1
Toronto : Montreal 6:3
Washington : NY Rangers 3:1
Philadelphia : Tampa Bay 1:2
NY Islanders : Pittsburgh 3:4*
Phoenix : Florida 4:1
Colorado :Nashville 1:0
San Jose : Dallas 2:1
Vancouver : Minnesota 2:0
* po kazenskih strelih

V ligi NHL so hokejisti odigrali kopico tekem. Pomembno zmago so si v domačem Staples Centru priborili Kralji iz Los Angelesa, za katere je prvi zadetek dosegel Anže Kopitar v tretji minuti. Zadeli so še Aleksander Frolov, Tom Preissing, Drew Doughty in Dustin Brown. Erik Ersberg je zbral 24 obramb za drugo zaporedno zmago Kingsov in peto v letošnji sezoni. "Danes smo izkoristili svoje priložnosti. Vesel sem, mislim, da tudi moji soigralci. Upam, da bomo nadaljevali v takšnem tempu," je povedal slovenski napadalec.

Na preostalih tekmah so Vancouver Canucksi z 2:0 premagali moštvo Minnesota Wilde, najbolj pa se je izkazal domači vratar Roberto Luongo, ki je z 29 obrambami še tretjič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Boston Bruinsi so bili s 3:1 boljši od Buffalo Sabresov, vratar Manny Fernandez je za domače zbral 32 obramb, Chuck Kobasew pa je svojo vrnitev na ledene ploskve obeležil z golom in podajo. Hokejisti Bostona so dosegli šesto zmago v zadnjih sedmih tekmah.

Srečanje med newyorškimi Islandersi in Pittsburghom se je končalo šele po kazenskih strelih, slavili pa so slednji. Po rednem delu je bil rezultat 3:3. Za Newyorčane so zadeli Doug Weight, Tim Jackman in Andy Hilbert, za Penguinse pa dvakrat Tyler Kenedy in Jordan Staal. Pri kazenskih strelih pa je bil uspešen edino Petr Sykora, ki je svoji ekipi prinesel zmago. "V prvih dveh tretjinah smo pokazali dobro igro, tretji del pa je bil po zaslugi naših številnih napak slab,“ je dejal trener Islandersov Scott Gordon. Vratar Dany Sabourin je obranil 19 strelov za tretjo zaporedno zmago Pittsburgha, vratar Otočanov Joey MacDonald pa je zaustavil 29 strelov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.