Šport
10 ogledov

Fleury in Šatan junaka Pingvinov

Marc-Andre Fleury je k zmagi Pittsburgha prispeval 23 obramb. Žurnal24 main
Konferenčni finale v severnoameriški hokejski ligi NHL so na vzhodu bolje začeli lanski finalisti. Igralci Pittsburgha so v prvi tekmi na domačem ledu s 3:2 premagali Carolino.

Najboljši strelec Pittsburgha v končnici Sidney Crosby je bil tokrat nekoliko zadržan, saj je na uvodni tekmi konferenčnega finala prispeval le eno podajo. A sta ga s strelskim izkupičkom dobro zamenjala Miroslav Šatan in Philippe Boucher, ki doslej v končnici še nista zadela v polno, tokrat pa sta dosegla prvi in tretji zadetek za pingvine; Boucherjev strelski post v odločilnem delu sezone je trajal že od leta 2004.

 

Phoenix je dobil podporo

Združenja severnoameriških športov NFL, MLB in NBA so izrazila podporo hokejski ekipi NHL Phoenix Coyotes. Ta je v finančnih težavah, lastnik pa želi ekipo rešiti s prodajo nazaj v Kanado. Ekipo bi rad kupil kanadski poslovnež Jim Balsillie, ki zahteva selitev v provinco Ontario.

Domači so temelje za zmago postavili v prvi tretjini, ko sta najprej Šatan, nato pa še Jevgenij Malkin vratarja Caroline Cama Warda premagala v razmiku zgolj 90 sekund. Ward se je sicer izkazal z nekaj obrambami, skupno jih je zbral 28, še precej bolj pa je bil razpoložen njegov kolega v vratih Pittsburgha Marc-Andre Fleury. V statistiko so mu vpisali 23 ubranjenih strelov, toda nekaj vrhunskih obramb na začetku dvoboja in tik pred koncem, ko so gostje poskušali izsiliti podaljšek brez vratarja in s šestimi igralci v polju, je rešilo Pittsburgh. Fleury je sicer prejel drugi zadetek minuto in pol pred koncem, premagal ga je Joe Corvo, Carolini pa je znižanje na 1:2 zagotovil Chad LaRose v 33. minuti.
Druga tekma te serije bo na sporedu v četrtek, znova v Pittsburgu.

Liga NHL, konferenčni finale:


Vzhod:
Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 3:2 /1:0/
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.