Šport
0 ogledov

Edmonton slekel Modre jopiče

Hokejisti Calgaryja so se veselili zmage nad Coloradom. Žurnal24 main
Čeprav Anže Kopitar sinoči ni stopil na led, je bilo v ligi NHL vseeno zanimivo. Posebej za hokejiste Edmontona, ki so St. Louis premagali kar s 7:2. Tri zmage po kazenskih strelih.
 

Liga NHL

Carolina : Montreal 2:1
Columbus : Edmonton 2:7
Pittsburgh : Minnesota 1:2*
Tampa : Florida 3:4*
Phoenix : Chicago 2:3*
Calgary : Colorado 4:1
* po kazenskih strelih

Hokejisti v ligi NHL so ponoči odigrali šest tekem. Najvišjo zmago so dosegli igralci Edmontona , ki so Blue Jacketse premagali kar s 7:2. Zadeli so Sheldon Souray, Andrew Cogliano, Marc Pouliot, Tom Gilbert, Dustin Penner, Shawn Horcoff in Lubomir Višnovsky . Za Columbus pa Kristian Husellius in Rick Nash . Zanimivo, poreženci so proti kanadskemu golu sprožili kar 39 strelov, gostje le 19.

Peter Budaj ni mogel preprečiti poraza svojega Colorada. © Reuters

 
Odmevala je tudi zmaga Minnesote po kazenskih strelih v Pittsburghu , s katero so gostje prekinili niz šestih domačih zmag Pingvinov. Pittsburgh je moral priznati premoč tekmecem na svojem ledu, pa čeprav so Pingvini dobili le en gol v rednem delu. Pri kazenskih strelih pa se je izkazal Marek Židlicky , edini strelec, ki je Minnesoti zagotovil dve točki. Junak tekme pa je bil tudi vratar gostov Niklas Backstrom , ki je ustavil 24 od 25 strelov v rednem delu. Ubranil je tudi kazenske strele Petru Sykori, Alexu Goligoskiju in Sidneyju Crosbyju ; domači zvezdnik bi moral zadeti, da bi svoji ekipi omogočil še eno serijo kazenskih strelov, a je bil vratar gostov uspešnejši. Zanimiv je bil tudi strelski razplet v rednem delu; domači so si v osmi minuti pravzaprav zabili avtogol po nespretnem posredovanju ob sodniškem metu pred golom, čeprav so zadetek uradno pripisali Miku Koivuju , a so Pingvini le deset sekund pozneje že izenačili, strelec je bil Matt Cooke .

Prepričljiv je bil Calgary , ki je Colorado ugnal s 4:1. Za Calgary so zadeli Marek Svetos, Adrian Aucoin, Jarome Iginla in David Moss , za poražence pa je bil uspešen Rene Bourgue . Flamesi so bili odločeni, da končajo slab novembrski niz, čeprav je bil v vratih Colorada izvrsten Peter Budaj , ki je zaustavil 47 odstotkov strelov. Vsa ostala srečanja so se končala z zadetkom razlike v prid zmagovalcem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.