Šport
14 ogledov

Djoković: Tokrat je drugače

Novak Djoković se odlično znajde tudi pred mikrofonom. Žurnal24 main
V Šanghaju se nadaljuje moški masters. Djoković je z zmago nad del Potrom začel popolnoma drugače kot lani. Federer, ki bo igral v ponedeljek pravi, da ne čuti več posledic poškodbe.
 

Šanghaj (ATP), zlata skupina

N. Djoković (SRB, 2) : J. del Potro (ARG, 7) 7:5, 6:3
N. Davidenko (RUS, 4) : J. W. Tsonga (FRA, 6) 6:7, 6:4, 7:6

Z dvobojem zlate skupine med Srbom Novakom Djokovićem in Argentincem Juanom del Potrom se je začelo sklepno dejanje moške teniške sezone. Djoković, drugi nosilec turnirja, je danes 4,55 milijona dolarjev vreden zaključni masters v Šanghaju začel z gladko zmago, saj je slavil s 7:5 in 6:3. V prvem nizu je povedel s 4:1, za zmago pa odvzel sevis jeznemu Argentincu, ki je pri 5:6 zapravil brejk žogico za izenačenje. V drugem nizu pa je Srb del Potra strl lažje ter po koncu dvoboja povedal: "Letos mi gre precej bolje kot lani, ko nisem zmagal niti na enem samem dvoboju. Takrat sem bil daleč od uspeh, izgubil sem vsakič ko sem stopil na igrišče. Tokrat je drugače"

 

Šanghaj (ATP), dvojice

B. Bryan, M. Bryan (ZDA, 1) : P. Cuevas, L. Horna (ČIL, URU, 8) 6:1, 7:6
M. Knowles, M. Bhupathi (BAH, IND, 3)
: J. Coetzee, W. Moodie (JAR, 5) 6:2, 6:3

V drugem dvoboju sta se pomerila Rus Nikolaj Davidenko in Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Dvoboj je bil zelo izenačen, prvi niz pa je po podaljšani igri dobil Tsonga, drugega pa Davidenko. Tudi o zmagovalcu tretjega niza je odločala podaljšana igra, ki jo je dobil ruski teniški igralec. Malo slabši prvi servis od nasprotnika je Davidenko nadomestil z 11 asi, Tsonga jih je zabil šest. Rus je Francoza prekosil tudi pri returnih. Naj spomnimo, kako so teniški igralci razdeljeni v dve skupini. Švicar Roger Federer, drugi teniški igralec sveta, igra v rdeči skupini, Djoković, tretji na svetovni lestvici, pa nastopa v zlati, so določili na žrebu pred turnirjem najboljše osmerice. Poleg Federerja bodo "rdeči" še Andy Murray, Andy Roddick in Gilles Simon. V zlati skupini pa bodo nastopili še Nikolaj Davidenko, Juan Martín del Potro in Jo-Wilfried Tsonga. Nekoliko poškodovani Švicar bo danes igral proti Gillesu Simonu, ki ga je premagal v Torontu. "Še vedno jemljem tablete proti bolečinam, a trenutno pri serviranju in med igro ne čutim bolečin. Bomo videli kako bo," je še razložil Federer.

 
 

Še vedno jemljem tablete proti bolečinam, a trenutno pri serviranju in med igro ne čutim bolečin.

Roger Federer

 
Dvojčka Bryan začela z zmago
V dvojicah sta dvojčka Bob in Mike Bryan, sicer prva nosilca turnirja v tem kitajskem velemestu, ugnala osmopostavljenega Pabla Cuevasa in Luisa Horno. Rezultat je bil 6:1 in 7:6. V drugem dvoboju pa sta Mark Knowles in Mahesh Bhupathi, ki sta tretja nosilca, ugnala petopostavljena Južnoafričana Jeffa Coetzeeja in Wesleyja Moodieja s 6:2 in 6:3.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.