Šport
4 ogledov

Dinara Safina prihaja v Portorož

Dinara Safina se veseli nastopa v Portorožu. Žurnal24 main
Slovenski ljubitelji tenisa bodo lahko julija na Banki Koper Slovenia Opnu spremljali predstave trenutne številke ena ženskega svetovnega tenisa Dinare Safine.

Safina bo tako seveda doslej najvišje uvrščena igralka, ki je kdaj nastopila na portoroškem turnirju. Pravila združenja Sony Ericsson WTA Tour namreč niso dopuščala, da bi na turnirjih tega ranga nastopale igralke iz prve deseterice svetovne lestvice. Vendar so se ta pravila s sezono 2009 spremenila in že prvo leto si je Banka Koper Slovenia Open zagotovil nastop trenutno najkakovostnejše teniške igralke na zemeljski obli. Triindvajsetletni Rusinji nastop v Portorožu zelo ustreza, saj gre za prvi turnir na trdi podlagi pred ameriško turnejo koledarja združenja WTA. Safino od leta 2007 trenira hrvaški trener Željko Krajan, ki prihaja iz Varaždina. Rusinja trenutno nastopa na Roland Garrosu, kjer se je že uvrstila v četrtfinale. V prvih štirih srečanjih je svojim nasprotnicam oddala vsega pet iger, njena srečanja pa so povprečno trajala pičlih 59 minut.

Safini je lepe stvari o Portorožu prišepnila tudi Katarina Srebotnik. © Reuters

 
Pred nastopom na turnirju za grand slam v Parizu je maja osvojila kar dva zelo močna turnirja – v Rimu (nagradni sklad 2.000.000 USD) in v Madridu (4.500.000 USD). Rusinja je torej v vrhunski formi, kar je odličen obet za slovenske ljubitelje tenisa. Dinara Safina je prestopila med poklicne teniške igralke leta 2001. Že leto kasneje se je prvič uvrstila med najboljših sto igralk na svetu in v poljskem Sopotu osvojila tudi svoj prvi turnir med profesionalkami. Do danes je zbrala kar enajst turnirskih zmag med posameznicami, še desetkrat pa je nastopila v finalu. Sicer pa prihaja iz teniške družine. Njen brat Marat je prav tako poklicni teniški igralec in v letih 2000 in 2001 je bil skupaj devet tednov uvrščen na sam vrh računalniške lestvice ATP. Njena mati Rauza je Dinarina prva trenerka, oče Mihail pa še danes vodi teniški klub Spartak v Moskvi.

 

Kavčič dobil Alessandrio

Blaž Kavčič je v finalu turnirja ATP serije challenger v italijanski Alessandrii s 7:5 in 6:3 premagal drugega nosilca Američana Jesseja Levina in s tem postal drugi Slovenec, ki mu je uspelo zmagati na turnirju serije challenger.
Pred tem je takšen dosežek uspel Gregi Žemlji.

O nastopu na našem največjem teniškem turnirju je dejala: "O Portorožu sem slišala veliko lepih stvari in sem se odločila, da želim iti tja in tam igrati. Pohvalnih besed nisem slišala le od trenerja Željka Krajana, ampak tudi od nekaterih drugih igralk. Ne nazadnje se dobro razumem s Katarino Srebotnik, ki mi je pojasnila, da gre za zelo lep turnir in lepe kraje. Glede na to, da se še dobro ujema z mojim turnirskim načrtom, sem se odločila, da pridem k vam." Izjava direktorja turnirja Andreja Bizjaka : "Zelo smo zadovoljni, da se je na Banka Koper Slovenia Open prijavila številka ena svetovne lestvice Dinara Safina. To dokazuje, da turnir napreduje in se razvija v pravo smer. Pričakujem, da bo letošnja peta izvedba turnirja najodmevnejša tako doma kot v tujini in najboljša doslej."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.