Šport
6 ogledov

Črn Katarinin dan

Srebotnikova je najprej izgubila dvoboj proti Flavii Pennetti, nato pa še dvojic Žurnal24 main
Pot Katarine Srebotnik v Zürichu med posameznicami se je končala v četrtfinalu, med dvojicami pa prav tako, čeprav sta bili z Ai Sugijamo najmanj enakovredni Nemki in Švicarki.
 

Zürich (WTA), četrtfinale

K. Srebotnik (SLO) : F. Pennetta (ITA) 5:7, 2:6
A. M. Garrigues (ŠPA) : V. Azarenka (BLR) 4:6, 6:3 *
*predaja
V. Williams (ZDA, 3) : F. Sciavone (ITA)  6:3, 6:3
A. Ivanović (SRB, 2)
: P. Kvitova (CZE) 6:1, 6:4

Katarina Srebotnik in Flavia Pennetta sta doslej – vključno z današnjim – odigrali pet dvobojev, tretjič pa je bila uspešnejša Italijanka. V Zürichu sta se srečali že tretjič. Leta 2004 je bila uspešnejša Pennetta, leto pozneje pa Velenjčanka. Naša predstavnica se je v četrtfinale uvrstila, potem ko je po težkem dvoboju premagala Poljakinjo Agniezsko Radwansko . Pennetta pa je v treh nizih ugnala prvo igralko sveta Jeleno Janković. Druga polfinalistka je postala Venus Williams, ki je s 6:3 in 6:3 odpravila Francisco Sciavone, tretja pa Anabel Medina Garriges, ki ji je dvoboj predala Viktorija Azarenka. Kot zadnja se je v polfinale uvrstila srbska lepotica Ana Ivanović, ki je ugnala češko kvalifikantko Petro Kvitovo.

 

Zürich (WTA), četrtfinale, dvojice

A.-L. Grönfeld (NEM), P. Schenider (ŠVI) : K. Srebotnik (SLO, 2), A. Sugijama (JAP, 2) 6:4, 0:6, 10:8

Zvečer je Katarina Srebotnik nastopila še v dvojicah. S svojo tradicionalno partnerico Japonko Ai Sugijama sta loparje prekrižali z Nemko Anno-Leno Grönefeld in Švicarko Patty Schnyder. Na koncu sta bili boljši nemško govoreči tenisačici, in sicer s 6:4, 0:6 in 10:8. Pravzaprav sta bili drugopostavljeni Katarina in Ai na dvoboju boljši, imeli sta uspešnejši tako prvi kot drugi servis, vendar sta žal klonili v zadnjem, odločilnem nizu, ki se igra le do deset. Velenjčanka je tako za letos končala z nastopi na tem švicarskem turnirju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.