Šport
1 ogledov

Buffalo za las

Hokejisti Buffalo Sabresov imajo za sabo zelo razburljiv večer. Žurnal24 main
V ligi NHL sta se sinoči dve od sedmih tekem končali po kazenskih strelih, na obeh pa sta zmagali domači ekipi. Hokejisti Buffala so premagali San Jose s 6:5, Florida pa NY Rangers z 2:1.

 

Liga NHL

Buffalo : San Jose 6:5*
Florida : NY Rangers 2:1*
New Jersey : Boston 1:0
Columbus : Detroit 3:2
St. Louis : Chicago 1:0
Dallas : Vancouver 2:1
Colorado : Montreal 2:4
* po kazenskih strelih

Hokejisti Buffala so v dvoboju z vodilno ekipo zahodnega dela lige iz San Joseja vodili že s 3:0 in 4:1, pa to prednost zapravili. Po vodstvu gostov so izenačili šele štiri sekunde pred koncem rednega dela, ko je zadel Jason Pominville. Ker v podaljšku ni bilo zadetkov, je v kazenskih strelih odločilni zadetek dosegel Derek Roy; v rednem delu je že prispeval zadetek in podajo. Vodstvo lige je Buffalu pred tekmo dovolilo, da lahko preloži tekmo zaradi tragične nesreče s 50 smrtnimi žrtvami, ko se je v predmestju letalo zaletelo v hišo, a se ekipa Buffala za to ni odločila.

 

Preberite še ...

V NHL vse več pretepanja

Na Floridi je odločil Slovak Richard Zednik z edinim zadetkom v kazenskih strelih. Tomas Vokoun je ubranil 34 strelov v rednem delu in vse štiri kazenske strele gostov, ki so na zadnjih sedmih tekmah le enkrat zmagali. Zadetek Brada Boyesa v prvi minuti zadnje tretjine je bil dovolj za zmago St. Louisa, v Dallasu pa je odločil Joel Lundqvist s svojim prvim zadetkom v sezoni. V New Jerseyju je Scott Clemmensen, ki je v golu zamenjal poškodovanega zvezdnika Martina Brodeurja (komolec), drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, kar mu pred tem ni uspelo kar pet let. Edini gol je dosegel Bryce Salvador v drugi tretjini, kar je bil njegov prvi zadetek po 22 tekmah. Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar, je bil tokrat prost, v noči na nedeljo pa bo s Kralji v Los Angelesu gostil ekipo iz Edmontona.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.