Šport
2 ogledov

Brez protistrupa za Davidenka

Novak Djoković je po odličnem prvem nizu izgubil dvoboj z Jojem-Wilfriedom Tsong Žurnal24 main
V Šanghaju si je nastop v polfinalu zagotovil še Nikolaj Davidenko, ki je premagal Juana Martina Del Potra. V dvoboju prestiža je Jo-Wilfried Tsonga premagal Novaka Djokovića.
 

Šanghaj (ATP), zlata skupina

N. Djoković (SRB, 2) : J.-W. Tsonga (FRA, 6) 6:1, 5:7, 1:6
N. Davidenko (RUS, 4) : J. M. Del Potro (ARG, 7) 6:3, 6:2

Na zaključnem moškem mastersu sezone z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev sta bila odigrana še zadnja dva dvoboja v zlati skupini. Za prestiž sta se najprej pomerila Srb Novak Djoković , ki si je v skupini že zagotovil prvo mesto, in Francoz Jo-Wilfried Tsonga , ki je po torkovem porazu proti Del Potru ostal brez možnosti za napredovanje. V igri za polfinale pa sta se v drugem dvoboju dneva pomerila Juan Martín Del Potro in Nikolaj Davidenko .

 
 

Djokovića je vedno dobro premagati, pa čeprav ti zmaga ne prinaša ničesar.

Jo-Wilfried Tsonga

 
Prvi dvoboj v zlati skupini med Tsongo in Djokovićem je imel dva povsem različna obraza. Prvi niz je minil v znamenju velike prevlade srbskega teniškega igralca. Nole je svojemu nasprotniku namreč prepustil vsega eno igro, niz pa je bil končan po le 25 minutah. Drugi niz je potekal povsem drugače, Francoz je bil vseskozi v manjši prednosti, zabil je pet asov, vsak od tekmecev pa je dobival svoj servis. V tretjem nizu je Tsonga povedel s 3:0 ter do konca Djokoviću pustil osvojiti zgolj eno igro. Zaslužena zmaga Francoza, ki je imel boljši prvi servis. "Igral sem za čast in ponos. Djokovića je vedno dobro premagati, pa čeprav ti zmaga ne prinaša ničesar," je po dvoboju dejal Tsonga, ki je proti Srbu letos izgubil finale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, nato pa se mu oddolžil s tremi zaporednimi zmagami (v Bangkoku in mastersu v Parizu ter tokrat v Šanghaju).


Nikolaj Davidenko se je brez težav uvrstil v polfinale Šanghaja.  © Reuters

 
V drugem dvoboju, ki je odločal o drugem polfinalistu, je vseskozi bolje kazalo Nikolaju Davidenku, ki je dejavno jemal servise Juanu Martínu Del Potru in povedel s 4:1, vendar se Argentinec ni vdal. S točko na svoj servis in z odvzemom nasprotnikovega se je približal na 4:3. Nato je mladi Del Potro znova izgubil svoj servis, Davidenko pa te napake ni ponovil. V drugem nizu je Rus nadaljeval na las podobno kot v prvem in povedel s 5:1, nato pa je kot zadnjo željo Argentincu prepustil še zadnjo igro, dvoboj veličastno zaključil na svoj servis in se uvrstil v polfinale, kjer sta si mesto že zagotovila Novak Djoković in Andy Murray. Rus je na zaključnem mastersu tokrat sicer že četrtič zapored, vendar se mu po debiju leta 2005 ni uspelo uvrstiti iz skupine. Kandidata za preostalo prosto mesto sta Roger Federer in Gilles Simon .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.