Šport
12 ogledov

Avto (še) ni Petrov

Kauzer_oi_kval_reuters Žurnal24 main
Petru Kauzerju se je izmuznila zmaga še na tretji zaporedni tekmi kajakaške svetovne serije, saj je obtičal v polfinalu. Janoš Peterlin je bil v finalu osmi, vse zmage pa so ostale v Nemčiji.
 

Špela in Tea naj študentki

Slovenski kajakašici Špela Ponomarenko in Tea Kralj sta na študentskem SP v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu s pol sekunde naskoka osvojili zlato odličje v kajakaškem dvojcu.

Najboljšemu slovenskemu kajakašu zadnjih let Petru Kauzerju ni uspelo slaviti zmage še na tretji tekmi svetovne serije v slalomu na divjih vodah. Potem ko je Hrastničan v petkovih kvalifikacijah preizkušnje v Markkleebergu spet zanesljivo opravil s tekmeci, je danes z nekaj napakami obtičal v polfinalu na 14. mestu. Finale kajakašev vseeno ni minil brez slovenske udeležbe. Potem ko je Janoš Peterlin v polfinalu osvojil peto mesto, je v finalu najboljše deseterice izgubil nekaj mest in končal kot osmi. Sicer pa so vse zmage ostale v Nemčiji. Pri kajakaših je bil najboljši Sebastian Schubert, pri dekletih Jasmin Schörnberg, pri kanuistih pa Jan Benzien.

Skupni zmagovalec svetovne serije, ki se je začela v Penrithu, nadaljevala v Bratislavi (pri kajakaših je obakrat slavil Kauzer) in Markkleebergu, na začetku oktobra pa se bo končala v ameriškem Wispu, bo za nagrado dobil osebni avtomobil nissan qashqai. Tretja tekma svetovne serije bi sicer minuli konec tedna morala biti v Solkanu, a jo je odpihnila premočna burja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.