Šport
12 ogledov

Anja Klinar zlata

Anja Klinar ima za 400 mešano že izpolnjeno normo za London 2012. (Foto: STA)
1/12
Žurnal24 main
Ponedeljke, kot je današnji, bi moral slovenski šport klonirati. Po zlati kolajni, ki jo je pristreljal Boštjan Maček, je najžlahtneje zablestela še plavalka Anja Klinar na 400 mešano.

Slovenska plavalka Anja Klinar je na Sredozemskih igrah v Pescari v disciplini 400 mešano osvojila zlato kolajno. Klinarjeva se je v finale uvrstila z najhitrejšim časom kvalifikacij, v finalu pa le še potrdila svojo dobro pripravljenost in zmagala s časom novega rekorda iger (4:39,48). To je za Klinarjevo že druga kolajna na teh igrah, saj je v soboto že osvojila bron na 200 mešano.

Strelec v trapu, Boštjan Maček, je postal lastnik prve slovenske kolajne najžlahtnejšega leska. Osemintridesetletni strelec iz Prekmurja se je v finale šesterice najboljših strelcev iz prvega dela tekmovanja podal s četrtim dosežkom, v finalu pa je zasenčil vso konkurenco in slavil s 144 točkami. Srebrno odličje je osvojil Italijan Giovanni Pellielo, bronasto pa Francesco Amici iz San Marina (oba 142). Matej Žniderčič, drugi slovenski strelec na glinaste golobe, je tekmo končal na 14. mestu (112 točk).

Nazaj k plavanju: Nina Cesar se je na 800 metrov prosto uvrstila v finale, ki bo v torek. Prva rezerva v tej disciplini je Nika Karlina Petrič, danes zjutraj deveta (8:54,17). Kot drugi rezervi se bosta popoldne pripravili plavalka Tanja Šmid, ki je na 200 metrov prsno (2:32,76) osvojila 10. mesto, enako uvrstitev pa je na 100 metrov prosto dosegla Nina Sovinek iz ljubljanske Olimpije (56,81). Na 100 metrov prosto je zjutraj nastopila tudi Velenjčanka Nina Drolc (57,25) in osvojila 13. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.