Slovenija
231 ogledov

V zaporu le spi, a ne za konec tedna

Ivan Zidar Borut Farčnik Benjamin Kovač
Farčnik. Obsojenec iz afere Čista lopata.

Zapor. Eden izmed obsojenih v aferi Čista lopata Borut Farčnik v zaporu praktično le prespi – pa še to v glavnem le med tednom. Čez dan namreč po naših informacijah že skoraj ves čas, odkar so ga konec junija pozvali na prestajanje kazni v zapor, dela kot kurir za podjetje iz Šenčurja.

Spomnimo, kranjski poslovnež je bil marca pravnomočno obsojen na desetmesečno zaporno kazen zaradi posredovanja pri podkupovanju pri gradnji letališkega stolpa, skupaj z njiin sodelovanja z nekdaj vodilnimi šefi največjih gradbenih podjetij.

Zaupali po štirih dneh

Farčnik bi sicer moral kazen po vseh pravilih glede na višino kazni prestajati v ljubljanskem zaporu na Povšetovi ulici. A so ga od tam, neuradno po le štirih dneh na zaprtem oddelku, preselili na Ig. “Obsojenec je bil na podlagi ocene strokovne skupine zavoda po odločitvi direktorja zavoda Ljubljana po sprejemni fazi premeščen na odprti oddelek zavoda na Igu,” v zaporu kratko odgovarjajo, zakaj so Farčniku tako hitro dovolili kazen prestajati na oddelku z najmilejšim režimom. Sprejemno obdobje, v katerem je obsojenec na zaprtem oddelku, zaposleni pa ga spoznavajo in se nato odločijo, na kateri oddelek zapora ga bodo namestili, sicer praviloma traja vsaj en mesec.

V zaporu ne želijo pojasniti, kdaj jih je Farčnik zaprosil, ali sme med prestajanjem kazni delati in kje je zaposlen, saj so dolžni varovati njegove osebne podatke. Neuradno pa naj bi se Farčnik vsako jutro med tednom odpeljal z Iga v Šenčur in po končanem delovnem dnevu na Ig prišel prespat. Eden izmed naših sogovornikov naj bi ga v kurirski opravi redno videval v prostorih poslovne cone v Šenčurju, kjer sicer deluje tudi družinsko podjetje Farčnikovih, a naj bi bil zaposlen v nekem drugem podjetju v tej stavbi.

Za konec tedna domov

Zaradi prestajanja kazni na odprtem oddelku ima še dodatno pravico do prostih izhodov za konec tedna, ki jih menda večinoma že preživlja doma z družino. Farčnik za pojasnila o tem, kje je zaposlen, ni bil dosegljiv.

Komentarjev 6
  • Milan Novak 12:45 30.september 2013.

    Kurji tat ne bi imel takšne sreče,verjetno bi moral v samico!!!

  • Jaka Marinšek 08:50 30.september 2013.

    Mhm... tip sicer kot kurir dela v poslovni coni v Šenčurju, amapk ne v svoji firmi, ker bi bilo to pa povsem preveč očitno.No pa dajmo malo pogledat poslovni imenik podjetij na naslovu Poslovna cona 37a v Šenčurju in ...prikaži več malo špekulirajmo kje pa potem "dela":1. Mogoče na smučarski zvezi, ki ima na naslovu "izpostavo" za biatlon?2. Kaj pa ŠPORTNO DRUŠTVO POKLJUKA, ki ga vodi Farčnikov dober znanec Peter Zupan? Verjamem da model res trdo dela.

  • dragec 08:41 30.september 2013.

    če si želi polodprti sistem, naj ga plača on sam in ne mi državljani RS