Slovenija
6051 ogledov

To je regija, kjer je največ nesreč zaradi alkohola

alkotest PU Novo mesto
Prometne nesreče z alkoholiziranimi vozniki so praviloma težje.

Vožnja pod vplivom alkohola je eden pomembnejših vzrokov za prometne nezgode in predstavlja velik javnozdravstveni problem, saj jemlje življenja in pogosto vodi v invalidnost.

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Varna vožnja Slovenija Popolna treznost 0,0 mg/l za vse voznike?

Najvišji delež nesreč s povzročitelji pod vplivom alkohola je v posavski regiji, najnižji pa v zasavski, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Večji delež težjih nesreč

Posebej zaskrbljujoče je tudi, da se prometne nezgode z alkoholiziranimi povzročitelji v primerjavi s prometnimi nezgodami brez udeležbe alkohola v večjem odstotku končajo s težjim, tudi smrtnim izidom, so še opozorili na NIJZ.

Jutranja prometna konica v Kranju Slovenija Koda 69: Bomo kmalu pihali pred vsako vožnjo?

Spodnja tabela prikazuje podatke o povprečnem deležu prometnih nezgod, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci med letoma 2012 in 2016 po regijah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 15:02 02.december 2018.

    In šefi Prometne policije v teh Upravah, še zmeraj sedijo v svojih stolčkih ! Se vam ne zdi , da bi trebalo takoj zamenjati šefa policijske uprave Krško in Murska Sobota !

  • porko2 16:26 01.december 2018.

    Kake bedarije. Pa kaj nimate več kaj bolj pametnegapisat?

  • melanie82 13:28 01.december 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite >>>>>> www.Cash72.Com