Avto
3243 ogledov

Bizarno: direktorjem prepovedali uporabo porschejev

Porsche panamera Porsche
Menedžerji pri koncernu Volkswagen za svoj službeni avto ne smejo več izbrati porschejev. Tožbe že padajo.

Najvišji menedžerji pri koncernu Volkswagen se morajo odreči modelom znamke Porsche kot službenim avtomobilom. Od začetka leta sploh ni več mogoče naročiti porscheja za službeni avto. To je zdaj potrdil tudi tiskovni predstavnik Volkswagna. 

V ozadju odločitve o prepovedi cenjenih porschejev je denar, oziroma njegovo pomanjkanje. Koncern Volkswagen namerava pod vodstvom direktorja Oliverja Blumeja, ki je po prevzemu krmilne palice pred dvema letoma hkrati še vedno ostal tudi direktor znamke Porsche, v naslednjih dveh letih z različnimi ukrepi izboljšati poslovni rezultat. Del načrta so strogi varčevalni ukrepi in to tudi pri izbiri službenih vozil. 

Kot poročajo nemški mediji, je zaradi novega pravila prizadetih okoli 200 zaposlenih visokih menedžerjev Volkswagna. Nekateri med njimi so menda že sprožili tožbe proti delodajalcu zaradi takšnega znižanja standarda.

Po poročanju Bilda bo pravico do porscheja kot službenega vozila ohranila le peščica najvišjega menedžmenta pri znamki Porsche skupaj s člani upravnega odbora pri koncernu.

Časnik sicer poroča, da je k odločitvi prispevalo tudi slabo ravnanje uporabnikov, ki so po izteku privilegija avte pogosto vračali v zelo slabem in iztrošenem stanju, zaradi česar so pri nadaljnji prodaji iztržili manj od pričakovanj. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.