Šport > Kolesarstvo
18722 ogledov

Pogačarjev nesojeni izzivalec: "Sem najbolj neumen tip na dirki!"

Print screen
Avstralski kolesar je sprejel veliko tveganje, ko je poskušal v drugi etapi dirke po Italiji slediti Tadeju Pogačarju.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je upravičil vlogo favorita na drugi preizkušnji dirke po Italiji od San Francesca al Campa do svetišča Oropa (161 km) in se z etapno zmago zavihtel na vrh skupne razvrstitve.

Tadej Pogačar Giro d'Italia Šport Pogačar v zaključku etape padel, nato deklasiral konkurenco!

Pogačar je silovito napadel 4,5 kilometra pred ciljem in se po hitrem postopku otresel vseh tekmecev. Njegovemu tempu si je prizadeval slediti Ben O'Connor (Decathlon–AG2R La Mondiale), ki pa je svojo odločitev kasneje obžaloval.

28-letnik je s tem, ko je poskušal odgovoriti na napad najboljšega kolesarja na svetu, prestopil tanko mejo med hrabrostjo in nepremišljenostjo, zaradi česar je lahko le nemočno spremljal, kako Pogačarjevo zadnje kolo izginja iz njegovega pogleda.

Med spustom s ciljnega klanca je imel Avstralec dovolj časa za premislek o svoji nespametni odločitvi.

 | Avtor: Print screen Print screen

"Bil sem pogumen. Poskušal sem slediti Pogačarju, a sem bil verjetno najbolj neumen tip na dirki. Predolgo sem vztrajal, nato pa sem povsem omagal. Škoda, saj sem se počutil kot drugi najmočnejši kolesar v etapi, a obenem najmanj inteligenten," je komentiral O'Connor.

Čeprav meni, da njegova odločitev sama po sebi ni bila napačna, pa priznava, da se mu je v žaru borbe zameglila presoja. "Počutil sem se odlično. Razmišljal sem, zakaj pa ne bi poskusil, saj sem prišel dirkat. Med etapo se nikoli ne obremenjujem s številkami, ampak dirkam instinktivno. Morda bi bilo v tem primeru pametno, če bi bil nekoliko bolj pozoren."

Pogačar Cilj izpolnjen Šport Rožnati Pogačar preveril noge tekmecev, to je razlog

O'Connorja je najprej dohitel Geraint Thomas, nato pa še deseterica drugih kolesarjev. Takrat ga je zgrabila panika. "Nisem se zavedal, da sem tako globoko v rdečem, dokler ni bilo prepozno. Pogačar je pogledal naokoli in me opazil ob kolesu, ker si je želel ostati sam, je udaril še enkrat in odkril mojo mejo. Mislil sem, da bom lahko ostal zraven. Preveč sem tvegal in naredil veliko napako. To je bila neumna poteza. Ne bi mi bilo teba izgubiti toliko časa. Lahko bi kaj pridobil. To je bila velika lekcija," je sklenil Avstralec.

Ben O'Connor | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.