Šport > Kolesarstvo
1108 ogledov

Rožnati Pogačar preveril noge tekmecev, to je razlog

Tadej Pogačar Epa
Vodilni kolesar na dirki po Italiji Tadej Pogačar si je želel v drugi etapi privoziti nekaj prednosti in se odeti v rožnato majico pred prihajajočimi mirnejšimi dnevi.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo kot vodilni v skupnem seštevku začel tretjo etapo od Novare do Fossana (166 km). Trasa bo tokrat ravninska in ob koncu namenjena predvsem najbolj vzdržljivim sprinterjem, medtem ko bo skušal Pogačar v rožnati majici vodilnega varno priti do cilja v času glavnine.

Tadej Pogačar Giro d'Italia Šport Pogačar v zaključku etape padel, nato deklasiral konkurenco!

Pogačar je po tretjem mestu v prvi etapi in zmagi v drugi prevzel skupno vodstvo in ima pred najbližjima zasledovalcema, drugim Britancem Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers) in Kolumbijcem Danielom Martinezom (Bora-hansgrohe), že 45 sekund naskoka.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Petindvajsetletnik je po drugi etapi po ciljnem vzponu na svetišče Oropa dejal, da je zdaj pred njim nekaj etap z bolj sproščenim dirkanjem, v katerih bo pomembno varno priti do cilja.

"Želel sem le etapno zmago in nekaj prednosti. Malce smo preverili noge pri tekmecih. Oblekel sem rožnato majico, kar so bile moje sanje. Zdaj lahko v naslednjih dneh dirkamo sproščeno in se varno prebijamo skozi ravninske etape in sprinte."

Tadej Pogačar po drugi etapi Gira

Tretja etapa se bo začela v Novari in končala po 166 km v Fossanu. Kolesarje slabih pet kilometrov pred koncem čaka 1,5 km dolg odsek navkreber s povprečnim naklonom 5,3 %, ki bi lahko od boja za zmago oddaljil nekatere sprinterje.

Pogačar Dirka po Italiji Šport Vodilni na Giru izpostavil Pogijevo napako, tako komentira Slovenec

Na dirki sicer nastopajo še trije Slovenci, danes pa bo na račun prišel predvsem Luka Mezgec. Ta bo v ekipi Jayco-AlUla v sprintih skrbel za svojega kapetana Avstralca Caleba Ewana in ga skušal pripeljati v boj za etapno zmago.

Mezgec, kot je to običajno, ne dirka na skupni seštevek, v katerem je po dveh etapah na 143. mestu. Ostala dva Slovenca, Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) in Domen Novak (UAE Team Emirates), sta v skupnem seštevku 24. oziroma 61.

Tratnik bo na Giru iskal priložnosti v morebitnih pobegih, ko ne bo pomagal mlademu Belgijcu Cianu Uijtdebroeksu, medtem ko je Novak pomočnik rojaku Pogačarju.

Pogačar | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 15:52 06.maj 2024.

    Gledam 3. etapo in se grozim kako se vozi skupini . Očitno si želi padca , da bo zopet odstopil !