Šport > Košarka
22663 ogledov

Stopil v bran Dončiću: "Pa saj ni robot!"

Luka Dončić Profimedia
Po nekaj slabših predstavah Luke Dončića v napadu, se je na peti tekmi Dončić vrnil k zanj "običajnim številkam" in navdušil tako navijače kot analitike.

Prvi, ki mu je po slabših napadalnih predstavah v seriji z Oklahomo stopil v bran, je bil nihče drug kot trener Mavsov Jason Kidd. "Je le človek, ne pa robot," je povedal Kidd, ko so ga novinarji povprašali o nenavadnem Dončićevem mirnem obnašanju. "Včasih bi še pred tekmo radi zapisali, da bo dosegel 30 točk, 10 skokov in 10 podaj. Veste, da so tekme končnice težke tako psihično kot fizično," je opozoril Kidd. 

"Pred tekmo je treba razumeti, da v gosteh sodniki ne bodo sodili tebi v prid, razumeti je treba, da se bo treba prebiti čez to," je pojasnil Kidd, ki sam dobro ve, kako je igrati tekme končnice, saj se je z Dallasom leta 2011 veselil naslova v ligi NBA. 

Pomembno sporočilo za Dončića je po tekmi imel tudi njegov dobri moštveni kolega Kyrie Irving. "Mislim, da se lahko iz tega nocoj kaj nauči, tako kot se lahko vsi mi, in samo še naprej si dokazujemo, da ko je Luka osredotočen samo na svojo igro in je osredotočen na prave stvari, takrat nam kot ekipi uspeva," je dejal Irving, ki v napadu tudi tokrat ni bil najbolj razpoložen. Potem ko je na četrti tekmi vpisal le devet točk, jih je tokrat zanj skromnih 12 točk (ob metu 5/11).

"Včasih je upravičeno, da se spravimo na fante, ki sodijo tekmo, toda danes mislim, da je našel zdravo ravnovesje, ker je bil res osredotočen na to, da nam pripravi čim boljše napade in prave poteze ter to, da nismo dali stopalke s pedala," je še Dončića pohvalil Irving. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 12:57 16.maj 2024.

    A moramo dnevno to poslušat in spremljat..?